„Dar daugiau nei prie Avdijivkos.“ Metamos gigantiškos pajėgos. Didžiulis puolimas  ()

Rusijos gynybos ministerija sutelkė savo kariuomenę penkiomis kryptimis vienu metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos karo ekspertai teigia, kad pirmą kartą karo pradžios Ukrainos kariai atsidūrė sunkiausioje padėtyje. Ukrainos ginkluotosios pajėgos bando sulaikyti priešą penkiomis kryptimis vienu metu.

Jei 2023 metų gegužę didžiausia Rusijos Federacijos sėkmė buvo Bachmuto užgrobimas, tai 2024 metais – Avdijivka, rašo NYT leidinio žurnalistas.

Užėmus Avdijivką, Rusijos gynybos ministerija sutelkė savo kariuomenę penkiomis kryptimis vienu metu.

Nuo 2014 metų priešas kovoja Avdijivkos rajone, esančiame netoli Donecko. Tik praėjusios savaitės pabaigoje Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms buvo duotas įsakymas išvykti iš miesto. Anot Tarnavskio, per keturis kovos mėnesius priešas patyrė nuostolių santykiu 10:1.

Ekspertai kol kas negali pasakyti, ar už Avdijivkos yra apsauginių įtvirtinimų ir kokiu atstumu nuo miesto. Mūšiuose dėl Avdijivkos priešas metė apie 50 tūkstančių Rusijos karių prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

Rusijos kariuomenės bazė dabar yra Marjinka. Po dvejų metų kovos iš mažo miestelio praktiškai nieko neliko. Dabar priešai vėl gali pulti Vuhledarą, kurį bandė paimti 2023 m. žiemą. Jei pernai priešas gyvenvietę atakavo tik iš pietų, tai dabar – ir iš šiaurės. Priešas į Vuhledarą bandys patekti per Novomychailivką.

 

Tikslus V. Putino karių skaičius šioje fronto atkarpoje nežinomas, tačiau manoma, kad apie 40 tūkst.

Priešas taip pat pradėjo puolimą Robotynės kryptimi, siekdamas atgauti teritorijas, kurias prarado per Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vasaros kontrpuolimą 2023 m.

Taurijos operatyvinės ir strateginės karių grupės atstovas Dmytro Lichovijus pripažino, kad šioje fronto dalyje priešas turi daug daugiau žmonių ir karinės technikos, nei turėjo Avdijivkos kryptimi. Gali būti, kad priešas čia puls kaktomuša, kaip buvo Bachmuto ir Avdijivkos atveju.

Priešas yra pasirengęs sugrąžinti Charkivo srities teritoriją, kurią prarado 2022 m. Jis bandys užimti Kreminą, Kupjanską ir Lymaną. Šioje fronto dalyje priešas turi iki 110 tūkstančių karių.

 

2023 metais Ukrainos ginkluotosios pajėgos visais įmanomais būdais bandė sugrąžinti Bachmutą, tačiau jiems nepavyko. Priešas iniciatyvą į savo rankas perėmė 2024 metais ir pradėjo atakuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas.

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Syrskis sakė, kad priešas nori užimti Časiv Jarą, kad galėtų iš ten suvaldyti dominuojančias aukštumas ir pradėti artilerijos smūgius į Kramatorską.

Šiame fronto sektoriuje priešas turi iki 62 tūkst. karių.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(32)
(-20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: