Pilotams šokas. „Gerai pagalvos, ar jiems verta skraidyti.“ O kas nutiko  ()

Per pastarąsias kelias dienas Ukrainos priešlėktuvinė gynyba numušė net 6 Rusijos lėktuvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastarąsias kelias dienas Ukrainos priešlėktuvinė gynyba „nutupdė“ net 6 Rusijos lėktuvus –  4 naikintuvus bombonešius Su-34 ir 2 naikintuvus Su-35. Rusija patyrė rimtų nuostolių.

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo aviacijos ekspertas Konstantinas Krivolapas. Jis užsiminė, kaip 6 lėktuvų numušimas gali pakeisti padėtį fronte ir paveikti Rusijos pilotus.

Kaip pažymėjo aviacijos ekspertas, Rusijoje šiuo metu yra likę apie nuo 70 iki 75 lėktuvų Su-34. Tačiau priešo aviacijos būklę tyrę ir analizavę Europos ekspertai padarė išvadą, kad rusams liko tik 40 ar 45 tokių lėktuvų.

„Manau, kad rusų pilotai šokiruoti. Jie apsvarstys šią situaciją ir gerai pagalvos, ar jiems verta skraidyti. Dabar mažai tikėtina, kad jie priartės taip arti mūsų teritorijos“, – sakė Krivolapas.

„Rusija per metus gali pagaminti apie 20 Su-34 ir Su-35 lėktuvų, po 10 kiekvieno tipo vienetų. Net jei rusai ir toliau sugebės gaminti lėktuvus, kyla klausimas, iš kur jie paims reikiamą skaičių pilotų, nes per metus piloto paruošti neįmanoma", – sakė ekspertas.

Aviacijos ekspertas pažymėjo, kad 6 rusų lėktuvų numušimas yra itin maloni žinia. Jei „Patriot“ būtų pasirodę Rytų kryptimi šiek tiek anksčiau, galbūt situacija Avdijivkoje pastarosiomis dienomis būtų buvusi kitokia.

 

„Rusai pasidarė labai įžūlūs ir skrido labai arti mūšio linijos, nes per dieną turėjo numesti labai daug, apie 60 - 80 valdomų aviacinių bombų. Kad atstumas būtų 70 kilometrų, naikintuvai turėjo pasiekti apie 10 kilometrų aukštį, tik tada jie galėjo paleisti bombą", - pažymėjo Krivolapas.

Tačiau tądien rusų pilotai jau pradėjo skraidyti arčiau ir mesti bombas iš mažesnio aukščio. Pasak jo, okupantai buvo įsitikinę, kad yra saugūs, bet „ukrainiečių draugas „Patriot“ kai ką pastebėjo, įsijungė porai minučių, paleido raketas ir lėktuvų neliko“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(343)
(9)
(334)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()