„Kinija, bijok.“ Viena šalis stato didžiausią laivyną savo istorijoje  ()

Australija planuoja padidinti savo karinį jūrų laivyną dėl Kinijos kariuomenės pagausėjimo Ramiojo vandenyno regione grėsmės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalies karinis laivynas taps didžiausias nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Apie tai praneša „Financial Times“.

Australijos laivynas bus padidintas iki 26 karo laivų, įskaitant 11 naujų fregatų ir 6 didelius tolimojo nuotolio raketinius laivus. Tokie veiksmai yra atsakas į Pekino karinio buvimo Ramiajame vandenyne stiprinimą.

Taip pat Australijos laivyno modernizavimas susijęs su Australijos, Didžiosios Britanijos ir JAV susitarimo AUKUS įgyvendinimu, pagal kurį pirmą kartą į Ramiojo vandenyno šalį bus pristatyti branduoliniai povandeniniai laivai.

[Vokietija] 2 kartus pigiau nei Lietuvoje buitinis aliejaus spaudimo presas: šaltas ir karštas spaudimas,℃ valdymas, 820W galia ir didelis našumas - ribotas kiekis („RG-312“)
6820 3

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Be to, karinio jūrų laivyno išplėtimas sumažins susirūpinimą gynybos pramonėje dėl nepakankamo vyriausybės lėšų skyrimo laivynui modernizuoti.

„Stipri Australija remiasi stipriu laivynu, kuris gali vykdyti diplomatiją mūsų regione, atgrasyti potencialius priešininkus ir prireikus ginti mūsų nacionalinius interesus“, – sakoma Australijos karinio jūrų laivyno vado viceadmirolo Marko Hamondo pranešime.

 

Nepriklausoma karinio jūrų laivyno apžvalga atskleidė, kad Australija dabar turi seniausią laivyną karinio jūrų laivyno istorijoje. Kinija pastatė didžiausią pasaulyje laivyną ir reiškia teritorines pretenzijas ginčytinuose vandenyse, todėl Australija turi veikti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(2)
(56)

Komentarai ()