Okupantai šokiruoti. Paaiškėjo, kuo Ukraina skerdžia rusų lėktuvus  ()

Be Amerikos paramos Ukraina labai greitai gali likti be šios svarbios oro gynybos sistemos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos vieną po kito numuša Rusijos naikintuvus. Rusai šokiruoti ir nesupranta, kaip Ukrainos kariams tai pavyksta. Per nepilnus karo metus ukrainiečiai, vien Vokietijos parūpintos „Patriot“ baterijos dėka, numušė 18 Rusijos „paukščių“, tarp jų – Su-34 ir Su-35.

Žurnalistas Artiomas Ziabkinas papasakojo, kaip tai buvo padaryta ir kaip naujoji sistema pakeitė karo ore taisykles.

Vokietijos suteikta „Patriot“ baterija numušė 18 Rusijos taikinių. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pademonstravo tokią nuostabią statistiką per nepilnus karo metus. Vasario 19 d. Ukrainos oro gynyba prie Mariupolio nukalė dar du Rusijos naikintuvus.

Kalbame ne apie vieną paleidimo įrenginį, o vieną „Patriot“ bateriją, o joje yra iki 8 įrenginių. Tuo pačiu metu, kaip anksčiau teigė oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas, Ukrainos arsenale oficialiai yra du amerikiečių oro gynybos sistemų padaliniai.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti gausybę skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E18 Pro“)
5243 3

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Internete taip pat sklando gandai apie vadinamąjį „Patriot klajoklį“. Ši istorija rusams jau tapo siaubu, o Ukrainos oro pajėgų vadovybė ne kartą, galima sakyti, kurstė šiuos gandus.

Pirmą kartą toks „Patriot klajoklis“ išvyko į medžioklę 2023 m. gegužę ir surengė tikras žudynes, kurios vėliau buvo pavadintos „Briansko žudynėmis“. Tada Ukrainos kariuomenei pavyko visam laikui „nutupdyti“ Rusijos Su-34 ir Su-35, taip pat 3 sraigtasparnius Mi-8.

 

„Tai buvo žaibiška operacija, kuriai vadovavo Karinių oro pajėgų vadas. Dėl netradicinių ryžtingų oro gynybos sistemos padalinių „Patriot“ veiksmų, per penkias minutes sunaikinti iš karto penki orlaiviai. Juokaudamas tai vadinu „Briansko žudynėmis“, – sakė Jurijus Ihnatas.

Okupantai tada negalėjo suprasti, kaip ukrainiečiams pavyko sunaikinti visą oro grupę. Kitą dieną „Patriot“ nukepė dar vieną Su-35, bet Odesos srityje.

„Patriot“ „riebiausias“ taikinys buvo Rusijos žvalgybinis lėktuvas A-50. Be to, kad tai labai brangi technika, o rusai negali gaminti naujų tokių lėktuvų, visus stebino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų meistriškumas.

 

Tačiau tai ne vienintelis „Patriot“ taikinys. Iki 2023 m. gegužės 23 d. Putinas turėjo, galima sakyti, savo „superginklą“. Kalbame apie liūdnai pagarsėjusias „Kinžal“ raketas. Prieš pasirodant „Patriot“ Ukrainos arsenale, šios hipergarsinės raketos, paleistos iš MiG-31K, buvo nepažeidžiamos. Bet ir čia Ukraina ir jos sąjungininkai eilinį kartą aplenkė Putiną. Gruodį Jurijus Ihnatas pareiškė, kad per šešis mėnesius Ukraina sugebėjo numušti 15 „Kinžal“.

Tačiau yra vienas dalykas. Be Amerikos paramos Ukraina labai greitai gali likti be šios svarbios oro gynybos sistemos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()