„JAV sandėliuose yra 4 tūkstančiai „Abrams“ tankų“  ()

„Lėktuvai be tankų laimėti nepadės.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių naikintuvai F-16 galėtų reikšmingai paveikti karo veiksmų Ukrainoje eigą, tačiau nesant sausumos pajėgoms reikiamos ginkluotės, jų pasirodymas bus reikšmingas tik gynybos strategijai.

F16 be tankų laimėti nepadės“, – sakė karo ekspertas Olegas Ždanovas, praneša „Telegraph“.

Jo nuomone, jei Vakarai artimiausiu metu nepradės didinti karinės pagalbos Ukrainai tempų ir apimčių, gali būti, kad pavojinga teritorijų praradimo tendencija išliks. Jis įsitikinęs, kad technikos trūkumas Ukrainos ginkluotosiose pajėgose kyla ne dėl fizinio partnerių nesugebėjimo jos perduoti, o dėl politinės valios stokos.

JAV sandėliuose yra 4 tūkstančiai „Abrams“ tankų. Kas trukdo prezidentui įsakyti juos perkelti į Ukrainą be jokio finansavimo ar įstatymų pakeitimų? Tinkami mechanizmai yra“, – sakė Ždanovas.

 

Rusija taip pat susiduria su sunkumais dėl ginklų. Kaip pažymėjo ekspertas, Rusijos Federacijoje pastebimas karinio-pramoninio komplekso sąstingis, o artimiausiais mėnesiais ekspertai tikisi nuosmukio pradžios.

„Jie jau atkuria tankus T-55 ir viskas juda link to, kad mūšio lauke pamatysime T-34. Pastebima tendencija, kad technikos ir ginkluotės taktinių ir techninių charakteristikų kokybė prastėja“, – sakė Ždanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(1)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: