500 000 ir 300 000 – išsigelbėjimas Ukrainai. Atskleidė, iš kur visa tai paims  ()

Štai keli Ukrainai labai svarbūs skaičiai – 300 000, 500 000 ir 2 000 000 000.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-22 500 000 ir 300 000 – išsigelbėjimas Ukrainai. Atskleidė, iš kur visa tai paims  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekija skelbia, kad pasaulyje, už NATO ribų, rado daugybę artilerijos sviedinių, kuriuos būtų galima atiduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Tai būtų svarbus žingsnis pirmyn, nes Ukrainai dabar labai trūksta artilerijos amunicijos.

Vienas Ukrainos pajėgų atstovas patvirtino Čekijos prezidento Petro Pavelo informaciją, kad kelios šalys turi 800 000 sviedinių, galinčių patenkinti skubų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų poreikį. Šis skaičius viršija viską, ką Europos Sąjunga pernai sugebėjo pristatyti Ukrainai. Jei šie sviediniai greitai būtų perkelti į Ukrainą, Ukrainos gynėjai galėtų vėl aktyviais artilerijos apšaudymais gintis nuo besiveržiančių rusų. Artilerija šiame kare yra labai svarbi ir Ukrainos gynėjai matė daugybę situacijų, kai besiartinantys rusai galėjo būti sustabdyti haubicų ugnimi, jei tik tam būtų pakakę amunicijos.

Geresniais laikais Ukrainos artilerija per dieną paleisdavo po 7-8 tūkstančius šūvių. Dabar tas skaičius yra daug mažesnis (ir oficialiai neskelbiamas), bet amunicijos badą bent šiek tiek kompensuoja dronai. Kita vertus, jei Čekijos planas pavyks, tų sviedinių Ukrainai pakaktų 3-4 mėnesiams šaudant gana intensyviai. Tik iš kur Čekija galvoja gauti 800 000 artilerijos sviedinių?

„Šiuos sviedinius planuojama atgabenti iš Pietų Korėjos ir Pietų Afrikos. Sutarties vertė – apie 2 milijardai dolerių“, – pažymėjo NV pašnekovas. Atrodo, kad jis turi omenyje Afrikos pietus kaip regioną, o ne Pietų Afrikos Respubliką. Afrikoje tikrai yra nemažai 122 mm sviedinių, kurie yra sovietų standarto. Šaltinis teigė, kad Čekijos prezidentas apie tai prakalbo, kad įtikintų Prancūziją skirti pinigų šiam reikalui. Prancūzija įprastai nenori finansuoti ginkluotės pirkimo už Europos ribų.

 

Vasario 17 d. Miuncheno saugumo konferencijoje Petras Pavelas pareiškė: „Radome pusę milijono 155 mm kalibro sviedinių ir dar 300 000 vnt. 122 mm kalibro sviedinių, kuriuos galėtume perduoti per kelias savaites, jei rasime tam finansavimą.“

(129)
(5)
(124)

Komentarai ()

Susijusios žymos: