Skandalas Ukrainoje. 600 000 net nematė mūšių. Sureagavo Syrskis  (2)

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Oleksandras Syrskis pradėjo Ukrainos pajėgų auditą, kurio metu buvo rasta tūkstančiai karių, kurie niekada nematė mūšio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyksta aktyvios diskusijos dėl mobilizacijos Ukrainoje, atitinkamas įstatymo projektas ruošiamas parlamente.

Tuo tarpu Ukrainos žiniasklaida praneša, kad vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas Syrskis pradėjo Ukrainos pajėgų auditą. O patikrinimo metu buvo rasta tūkstančiai kariškių, kurie niekada net nedalyvavo kautynėse.

Jau patikrinimo pradžioje Syrskis aptiko nemažai kariškių, galinčių tiesiogiai dalyvauti karo veiksmuose.

Kaip žurnalistams sakė Davidas Arachamija, jau dvejus metus iš eilės kalbama, kad yra brigadų, kurios dvejus metus kovoja be rotacijos. Tuo pačiu metu yra padalinių, kurie niekada nebuvo fronte.

Tvirtas kaip tankas, stilingas, įspūdinga kobalto baterija, 70 sporto režimų, puikiai veikia ir geros kainos. Rekomenduoju (Foto, Video, „Kospet Tank T2“ apžvalga)
11156 6

„Kospet Tank T2“ - vienas naujausių ir pačių geriausių šios kompanijos išmaniųjų laikrodžių, kokius esu bandęs. Karinio tvirtumo, labai puikaus dizaino ir vartotojo sąsajos, įspūdinga kobalto baterija, daugybė ir tiksliai matuojamų sveikatos rodiklių, sporto režimų, sklandus veikimas, šauni APP ir nuostabiai gera kaina.

Išsamiau

„Yra brigadų, kurios kaunasi dvejus metus be rotacijos. Ir yra dalinių, kurie išvis nebuvo fronte. Iš 900 000 karių, 300 000 kovoja be rotacijos. Tai kur yra likę 600 000?“, – klausia Arachamija.

„Suprantame, kad yra ir karių, kurie nedirba fronte, ar tai būtų logistika, ar štabas, ar dar kažkas, bet tai jau per daug. Šiuo metu atliekamas auditas, ir jau aptikta, kad apie 8000 karių, kurie tiesiog buvo išsiųsti į generalinį štabą ir nekariavo. Jie jau gavo įsakymus, mokosi ir bus kaip pastiprinimas. Tikiu, kad tiek karių, kurie nebuvo fronte nuo invazijos pradžios bus daugiau“.

 

Ukrainos pajėgos yra daug mažesnės nei Rusijos, todėl kiekviena gyvybė yra svarbi. Ukrainos problema – ne tik ginklų, bet ir žmogiškųjų išteklių trūkumas.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis yra sakęs, kad šiuo metu nuostolių kare santykis yra maždaug 1:5, tai yra, kiekvieniems penkiems žuvusiems Rusijos kariams tenka žuvęs vienas Ukrainos gynėjas.

Vakarų ekspertų skaičiavimai nėra tokie optimistiški: taip, Rusijos nuostoliai yra daug didesni nei Ukrainos, bet ir ukrainiečiai per šiuos dvejus metus neteko dešimčių tūkstančių karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(192)
(15)
(177)

Komentarai (2)