Aplinkai draugiška nesąmonė – pelės graužia Ukrainai suteiktą ginkluotę  (3)

Norite išgirsti šį tą neįtikėtinai kvailo? Karinė technika – didelės ir sunkios žudymo mašinos, su storais šarvais, dideliais varikliais, puikiomis pravažumo savybėmis – kenčia nuo pelių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzų Lefigaro.fr rašo, kad ukrainiečiai kartais mieliau pasitiki sovietine technika, nes nors ji yra sena ir primityvi, jos negraužia pelės.

Šiuolaikinė ginkluotė pasikliauja elektroninėmis sistemomis. Elektroninės sistemos naudoja daug įvairiausių laidų. Pelės mėgsta graužti laidus. Viskas paprasta, tiesa? Taip, bet jūsų automobilyje yra laidų ir pelės jų nesugraužia. Na taip, kartais būna ir taip, bet retai. Pelės retai atakuoja laidus dirbančioje technikoje.

Tačiau Vakarai vaikosi madų, kurias patys ir diktuoja. Dažnai – visiškai aklai. Pavyzdžiui, draugiškumas aplinkai dabar apkalbamas kiekviename žingsnyje, bet ar ir karinė technika turi būti draugiška aplinkai? Sunkios žudymo mašinos, nuo kurių priklauso žmonių gyvybė? Ar norėtumėte, kad jūsų namus gintų pati kiečiausia ir efektyviausia technika ar sutiktumėte, kad jos kovinės savybės būtų prastesnės aplinkos vardan?

Nes būtent tai ir yra problema. Nemažai laidų naujoje vakarietiškoje karinėje technikoje turi natūralaus pluošto izoliaciją. Pavyzdžiui, plastikas, kuriuo įprastai izoliuojami laidai, kartais keičiamas kukurūzų pluošto kompozitu. Jo privalumai – aplinkai draugiškesnis gamybos procesas ir perdirbimas. Trūkumai – pelės užuodžia tą natūralų pluoštą ir jį ėda. Pasirodo, ukrainiečiai tai jau pastebėjo. Nors teigiama, kad problema dar yra reta, pats šis faktas verzina Ukrainos gynėjus.

 

Taip greičiausiai nutiko todėl, kad laidų gamybos įmonės tikrai gamina laidų pynes ne tik karinei technikai. Kaip apie tuos kukurūzinius laidus pasakytų automobilių pardavėjas, „dabar tokie eina.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(35)
(2)
(33)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: