„6 000 000 000.“ Visiška blokada. Ukraina gali netekti kuro (Video)  ()

„Manau, kad mes neprapulsime.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, karo ir politikos analitikas Olegas Ždanovas savo „YouTube“ kanale atsakė į prenumeratoriaus klausimą, kas nutiks Ukrainai, jei Lenkija nustos tiekti Ukrainai kurą.

„Manau, kad mes neprapulsime, bet Lenkija nuo to labai daug praras finansiškai, todėl niekada nežengs tokio žingsnio. Atkreipkite dėmesį, kad Lenkija supanikavo ir žaibiškai, greičiau nei per dieną, atblokavo geležinkelį. Kodėl? Nes jis yra pagrindinis tranzitinis kuro ir tepalų tiekimo koridorius į Ukrainą. Ten yra 6 000 000 000 rinka. Jūs ką. Lenkija niekada gyvenime to neatsisakys“, – sakė ekspertas.

Bet net jei daryti prielaidą, kad Lenkija nustos tiekti Ukrainai kurą, vis tiek šalis neprapuls, nes turi bendrą sieną su Rumunija, pabrėžė Ždanovas. Ši šalis turi savo naftą, o Ukraina gali persiorientuoti į Rumunijos degalų ir tepalų tiekimo rinką.

 

Manau, kad Rumunija apsidžiaugs tik tuo atveju, jei iš jų pirksime dyzeliną, benziną ir alyvas. Taigi mums tai nėra problema. Be Rumunijos dar turime Bulgariją. Galiausiai Turkija taip pat norės dalyvauti mūsų degalų ir tepalų rinkoje. Štai kodėl Tuskas (Lenkijos premjeras – red.) taip greitai sureagavo ir atvyko derėtis dėl sienos atblokavimo“, – pažymėjo analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(117)
(0)
(117)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: