„Paradai yra paradai, o karas yra karas.“ Medvedevas atskleidė kodėl rusų technika yra toks šū@%& (Video)  ()

2015 metais Pergalės dienos parade Rusija oficialiai pristatė pagrindinį kovos tanką T-14 „Armata“. Debiutas nebuvo sėkmingas – pasirodymo metu tankas sugedo. Kremlius T-14 laiko superginklu bet net buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas mano, kad „Armata“ yra be reikalo išgirta nesąmonė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodymas 2015 metais nebuvo staigmena – „Armata“ prototipas demonstruotas dar 2013 metais. Nuo tada „Armata“ dalyvavo beveik visuose kariniuose paraduose, karinės technikos parodose, bet tik tiek. 2021 metais Rusija paskelbė, kad pradėjo serijinę „Armata“ gamybą, bet įrodymų, kad šie tankai gaminami apskritai, nėra.

Vienu metu Rusijos gynybos ministerija melavo, kad „Armata“ jau pasirodė kare Ukrainoje, bet atliko tik tolimojo šaudymo užduotis ir pasitraukė, nes tai, pasak jų, buvo tik bandymai. Net rusai suprato, kad meluojama, todėl visi apsimetė, kad tokių pranešimų nebuvo apskritai.

Parade sugedęs „Armata“:

Tvirtas kaip tankas, stilingas, įspūdinga kobalto baterija, 70 sporto režimų, puikiai veikia ir geros kainos. Rekomenduoju (Foto, Video, „Kospet Tank T2“ apžvalga)
11158 6

„Kospet Tank T2“ - vienas naujausių ir pačių geriausių šios kompanijos išmaniųjų laikrodžių, kokius esu bandęs. Karinio tvirtumo, labai puikaus dizaino ir vartotojo sąsajos, įspūdinga kobalto baterija, daugybė ir tiksliai matuojamų sveikatos rodiklių, sporto režimų, sklandus veikimas, šauni APP ir nuostabiai gera kaina.

Išsamiau

„Paradai yra paradai, o karas yra karas. Tai yra du visiškai skirtingi dalykai“, – sakė Medvedevas, komentuodamas faktą, kad tankai T-14 „Armata“ nedalyvauja kare Ukrainoje. Taip buvęs Rusijos prezidentas patvirtino gėdingą Kremliaus problemą: Rusijos superginklas netinka kovai.

Šiuo metu Medvedevas yra Rusijos Saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas. Nors ši pozicija buvo sukurta specialiai jam, anksčiau neegzistavo ir neturi jokių realių funkcijų, Medvedevas yra gerai žinomas žmogus ir turi nemažai įtakos visuomenėje.

Oficiali „Armata“ karo baimė priežastis – neužbaigti bandymai, tačiau Medvedevas užsimena ir apie kitas problemas. Jo nuomone, „T-14 nėra pats ekonomiškiausias variantas tarp rusų tankų“.

 

Kitaip tariant, Rusijos gynybos pramonė sukūrė tanką, kurio negali sau leisti. Nors oficialiai „Armata“ yra visai naujas tankas, yra žinoma, kad jo architektūra yra paremta vėlyvojo Šaltojo karo idėjomis, tik viskas pripildyta naujesnių technologijų. Pavyzdžiui, „Armata“ bokštelyje nėra žmonių, nes tai – pažeidžiamiausia tanko dalis. Čia taip pat yra įvairių jutiklių, įspėjančių įgulą, kad į tanką taikomasi. Kaip teigia „Armata“ kūrėjai, šis tankas gali efektyviai aktyviai apsiginti nuo įvairiausių prieštankinių ginklų.

Iš tikrųjų, pats naujausias rusų tankas yra T-90M „Proryv“, bet tik dėl to, kad T-14 „Armata“ iš esmės neegzistuoja. „Proryv“ irgi nėra toks geras, kaip pasakojo Rusija. Jis irgi yra daugiausia paremtas ankstesniais sprendimais, įskaitant T-72.

 

„Proryv“ sunkiai pakelia aukštesnę temperatūrą, kenčia nuo elektronikos gedimų. Perimtuose T-90M tankuose ekspertai rado nekokybiškų komponentų, kai kur pastebėta oksidacija nuo drėgmės.

Tai netrukdo Vladimirui Putinui teigti, kad „Proryv“ yra geriausias tankas pasaulyje ir tai pripažįsta priešas“. Koks priešas tai pripažino ir kada, Rusijos prezidentas nenurodė. Ukrainiečiai tokių pripažinimų T-90M „Proryv“ nedalina – pigūs dronai įveikia ir jį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(86)
(2)
(84)

Komentarai ()