„Jie perdažė karstus ant vikšrų ir pavadino tai modernizacija.“ Rusai siunčia į frontą techniką „iš gilios praeities“ (Video)  ()

Rusijos pajėgos gavo naują pėstininkų kovos mašinų BMP-1AM „Basurmanin“ partiją. 2020 metais pradėtos eksploatuoti mašinos yra bandymas pigiai pataisyti didžiausią senųjų BMP-1 trūkumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė gavo naują „BMP-1AM „Basurmanin“ partiją ir šios mašinos tikrai keliaus į Ukrainą. Tai – ginklas, kuris yra ir naujas, ir labai senas. Techniškai pirmieji „Basurmanin“ tarnybą pradėjo 2020 m. Tačiau „naujasis“ BMP-1AM yra paremtas septintajame dešimtmetyje sukurta pėstininkų kovos mašina BMP-1 ir yra nebrangi jos modernizacija.

BMP-1AM „Basurmanin“ yra BMP-1 su ištaisytu dideliu trūkumu – vieno žmogaus bokštelis su neefektyviu 73 mm ginklu ir prieštankinių raketų paleidimo įrenginiu 9M14 „Maliutka“ pakeistas nauju bokšteliu be žmonių, žymimu BPPU-1. Tai yra, šis bokštelis valdomas nuotoliniu būdu. Ir nėra naujas – jis paimtas iš ratinio transporterio BTR-82A. Jame sumontuota 30 mm automatinė patranka ir 7,62 mm kulkosvaidis.

[PAPILDYMAS rekordine kaina+Vokietija] Geriausios kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai (Video, „Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 3C“)
4370 1

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Rusų video apie BMP-1AM „Basurmanin“:

Bokštelį valdančio kario vieta yra žemiau, korpuse, o ne pačiame bokštelyje, todėl teoriškai yra saugesnė. Modernizuotos ir ryšio priemonės, variklis pakeistas į Rusijoje gaminamą UTD-20S1 (originalūs UTD-20 varikliai buvo gaminami Ukrainoje).

 

Neįmanoma paneigti – BMP-1AM „Basurmanin“ yra svarbi modernizacija, o BPPU-1 modulis ne tik padeda mašinos įgulai išgyventi, bet ir standartizuoja Rusijos motorizuotų dalinių ginkluotę. 30 mm standartas Rusijai yra labai svarbus. Tačiau tuo pačiu negalima pamiršti ir to, kad šarvai išliko tie patys – įsitaisęs korpuse bokštelio operatorius jausis saugiau, bet BMP-1 šarvai apsaugo tik nuo skeveldrų ir šaulių ginklų kulkų. Prieštankinės raketos ir dronai degins „Basurmanin“ taip pat lengvai kaip degina senesnes BMP-1 versijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(2)
(35)

Komentarai ()