„Jie yra kretinai. S-200 šviečia taip, kad yra matomas iš kosmoso.“ Galingai. Ką padarė Ukraina  ()

Ukrainiečiai yra labai kūrybingi žmonės, jie kažką derino su kita sistema, sako karo žurnalistas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-26 „Jie yra kretinai. S-200 šviečia taip, kad yra matomas iš kosmoso.“ Galingai. Ką padarė Ukraina  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Košmaras su A-50. Rusijos oro erdvės stebėjimo ir valdymo lėktuvas A-50 galimai numuštas S-200 sistema. Tai unikali operacija, sako Izraelio karo žurnalistas Sergejus Auslenderis.

„Nespėjau paklausti, kuo ukrainiečiai ištaškė A-50, kai jie patys atsakė (maniau, bet nebuvau tikras), kad tai S-200. Priminsiu, kad, Rusijos duomenimis, lėktuvas nukentėjo maždaug už 250 km nuo fronto. Bet tai nėra taip paprasta. Komplekso diapazonas yra didžiausias, galbūt didžiausias pasaulyje. Modifikacijoje, tarkime, „Vega-M“ – 250 km. „Dubna“ – iki 300 km.

Tačiau komplekso radaras, įjungtas aktyviu režimu, šviečia taip, kad būtų matomas iš kosmoso. Taigi, išvada: jei S-200 tiesiog įjungė radarą, nukreipė ir paleido raketas, tai A-50 įgulos kvalifikacija buvo santechnikų lygio. Jie nepastebėjo paleidimo, o kai buvo aptiktos raketos, buvo per vėlu iššauti šilumos spąstus.

Aš labiau linkęs tikėti versija, kad ukrainiečiai yra labai kūrybingi žmonės, jie kažką derino su kita sistema. Pavyzdžiui, „Patriot“ radaras su paleidimo įrenginiais S-200 ar kažkas sudėtingesnio: raketos paleidžiamos pasyviuoju režimu neapšviečiant taikinio, o tada įjungiama radaro stotis ir nusitaikoma paskutinėje atkarpoje.

 

Orda aktyviai reklamuoja versiją, kad tai yra „draugiška ugnis“. Sako, mūsų pačių oro gynyba numuša viską, kas skrenda: ir mūsų pačių, ir kitų. Identifikavimo sistemos, signalas „draugas ar priešas“ – visa tai, matyt, kvailiams. Jiems maloniau suvokti, kad jie yra kretinai, o ne ukrainiečiai, taip pamišėliškai numušantys savo lėktuvus.

Bet kaip ten bebūtų, du „skraidantys radarai“ per mėnesį yra dar vienas šio karo rekordas“, – rašo Auslenderis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(157)
(3)
(154)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: