„Pavojingiausias scenarijus. Karas, smūgiai visoje šalyje“  ()

„Mes manėme, kad Rusija pagrindinį smūgį smogs kairiajam krantui ir Donbasui.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistas Jurijus Butusovas savo „Facebook“ paskyroje primena dieną, kai prasidėjo karas.

Pirmąją invazijos dieną sutikau Novohrodivkoje kartu su Da Vinci (legendinis Ukrainos gynėjas, bataliono vadas Dmytro Kociubaila – red.). Prieš karą manęs nepaėmė į Kyjivo TRO, nepaisant to, kad pateikiau visą pažymų sąrašą, bet pas Dmytro buvau tarp savųjų, ten viskas buvo aišku.

Mes manėme, kad Rusija pagrindinį smūgį smogs kairiajam krantui ir Donbasui, sieks padalinti Ukrainą palei Dnieprą, nukirs tiltus ir sutriuškins mūsų Donbaso armiją. Tai buvo pavojingiausias Ukrainai grėsęs scenarijus.

Nemiegojau ir sėdėjau valgomajame, laukiau, kol prasidės puolimas, buvau tikras, kad pirmomis valandomis atakos bus įvykdytos prieš mus, nes pastaraisiais mėnesiais rusų bepiločiai orlaiviai du kartus numetė granatas ant bazės.

Apie penktą ryto, iškart po pirmųjų smūgių, Dmytro įlėkė į vidų ir nuo sleksčio sušuko: „Ar prasidėjo? Aš: „Karas, smūgiai visoje šalyje“. Da Vinci sušuko: „Tai prasidėjo! Į kovą!“ Ir visi suskubo ruoštis.

 

Dmytro man padovanojo savo apsauginį šalmą, RPS ir plitonoską (taktinė liemenė –red.) – tai vienos vertingiausių dovanų mano gyvenime. Išvykome apšaudyti Rusijos pozicijas netoli Donecko.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(3)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: