Jei ne „Taurus“, tai kas? Ką Vokietija gali pasiūlyti Ukrainai  ()

Sparnuotųjų raketų „Taurus“ perdavimo Ukrainai klausimas vis dar kabo ore, tačiau Vokietija turi ir kitų galimybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Defense Express“ analitikai pažymėjo, kad Vokietija turi labai mažai „Taurus“ raketų – 2023-iųjų gegužę suskaičiuota tik 150 tokių raketų Vokietijos arsenale. „Taurus“ gamybą galima spartinti, bet tai nėra taip paprasta. Be to, „Taurus“ siuntimas Ukrainoje yra tiesiog tragiškai nepopuliari tema. Tam priešinasi ir politikai, ir visuomenė – tai rodo naujausios apklausos. Galiausiai, Vokietijai priėmus tokį sprendimą, „Taurus“ raketas dar reikėtų paruošti darbui su dabartinėmis Ukrainos karo aviacijos galimybėmis.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti gausybę skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E18 Pro“)
5242 3

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Bet jei Vokietijos politikai priims sprendimą ne konkrečiai dėl „Taurus“, o dėl „tolimojo nuotolio ginkluotės“ tiekimo Ukrainai, atsivers ir kitos galimybės. Pavyzdžiui, kai kurie artilerijos sviediniai „Vulcano“ gali nulėkti 50-70 km ir yra priskiriami šiai kategorijai. Vokietija jų turi daug daugiau nei „Taurus“ raketų ir šiuos sviedinius Ukrainos gynėjai galėtų pradėti naudoti iš karto.

Ekspertai mano, kad Vokietija neturi kitos išeities, kaip tik užsakyti ginklų Ukrainai, nes savo arsenale turi tik „Taurus“, kurio nenori suteikti. Vokietija tiesiog galėtų nupirkti „Storm Shadow“ ar SCALP raketų Ukrainai, nes jas Ukrainos gynėjai jau naudoja. Vokietija Ukrainai galėtų nupirkti ir dronų. Ir perka, bet ne tokio tolimo nuotolio, kokio Ukraina norėtų.

 

Aišku, Ukrainos gynėjai labai norėtų „Taurus“. Bet gali būti, kad šis klausimas greitai pasieks savo liūdnas išvadas. Vokietija ir bijo, kad „Taurus“ raketos bus vienas žingsnis per toli, ir nori pasilikti „Taurus“ raketas sau. Kita vertus, vokiečiai taip pat turėtų bijoti, kad „Taurus“ raketų yra tiek mažai – paspartinusi gamybą Vokietija turėtų jų įsigyti ir sau.

(14)
(7)
(7)

Komentarai ()