[ŽT] Slaptos Vokietijos derybos su Indija – kas vyksta  ()

Ukraina ginasi, bet jai reikia pagalbos. Ir jos ieškoma visame pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos atstovai slapta derasi su Indija dėl amunicijos pirkimo Ukrainai, rašo „Spiegel“. Teigiama, kad skirtingų Vokietijos institucijų atstovai Berlyne susitinka kas dvi savaites ir kalbasi, į kurias šalis kreiptis ieškant sviedinių atsargų ir kaip įtikinti tas šalis parduoti amuniciją. Indija, kuri palaiko gerus santykius su Rusija, yra viena iš tų šalių. Ji galėtų parduoti amunicijos, kad ji būtų perduota Ukrainai.

Indijoje yra didelės artilerijos sviedinių atsargos – anot viešai neskelbiamų duomenų, ten yra keli šimtai tūkstančių sviedinių. Indijos vyriausybė atvirai nenori parduoti savo sviedinių, nes palaiko draugiškus santykius su Maskva. „Dėl to šiuo metu vyksta slaptos derybos, stengiantis per tarpininkus gauti amunicijos“, – rašoma straipsnyje.

 

Panašūs sandoriai, anot jų, galimi ir su arabų šalimis – kai kurios iš jų turi didelius sviedinių rezervus. Pasak ekspertų, Balkanuose ir Afrikoje taip pat yra valstybių, kurios turi atsargų ir sutiktų jei ne atiduoti, tai parduoti savo sviedinius.

(64)
(2)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: