Baisiau už „Patriot“. Ką padarė Ukraina  (1)

Iškart po A-50 sunaikinimo daugelis ekspertų sutiko, kad tai buvo S-200 darbas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina sugebėjo modernizuoti raketas S-200 sistemai, kurios gali pataikyti iki 250 km atstumu.

Greičiausiai priešo lėktuvas A-50 tokia raketa ir buvo numuštas praėjusią savaitę Azovo jūros regione, danguje virš Krasnodaro teritorijos. Dar vieno A-50 lėktuvo sunaikinimo dieną Z-korespondentai iš karto pareiškė, kad šį kartą dėl to kaltos ne „Patriot“ sistemos, skelbia „Forbes“. Gali būti, kad per dvejus karo metus Kyjivas sugebėjo modernizuoti sovietines 5V28 raketas ir pritaikyti oro gynybos sistemai S-200, todėl raketa sugebėjo įveikti 250 km atstumą, nes „Patriot“ nuskrenda tik 150 km.

Iškart po A-50 sunaikinimo daugelis ekspertų sutiko, kad tai buvo S-200 darbas. Pats lėktuvas buvo numuštas toli nuo fronto linijos ir „Patriot“ veiksmų diapazono. Analitikai patikino, kad grynai teoriškai iš visų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tarnybų oro gynybos sistemų tik S-200 galėtų smogti tokiu atstumu.

Šaltinis praneša, kad per dvejus karo metus Ukrainos ginkluotosios pajėgos šį kompleksą jau panaudojo prieš antžeminius taikinius tiek Rusijoje, tiek laikinai okupuotose Ukrainos žemėse. Tačiau praėjusią savaitę Kyjivas pirmą kartą panaudojo S-200 prieš oro taikinį. Įdomiausia tai, kad oro gynybos sistema S-200 buvo sukurta dar septintajame dešimtmetyje, siekiant perimti amerikiečių bombonešius, todėl pati raketa yra labai galinga, sverianti apie 200 kg, bet tuo pačiu metu nėra labai „vikri“.

 

Dar 2013 metais Kyjivas šiuos kompleksus pašalino dėl jų stambumo ir transportavimo sunkumų. Tačiau jau karo su Rusijos Federacija metu buvo nuspręsta šiek tiek modernizuoti pačias raketas, įrengiant jose modernias nukreipimo į taikinį sistemas.

Šios raketos tiksliai smogė į antžeminius taikinius, todėl nuspręsta jas išbandyti prieš oro taikinius. Dabar ekspertai užduoda tik vieną klausimą: kiek tokių raketų yra Ukrainos sandėliuose? Jų gali būti šimtai ar tūkstančiai. Gali būti, kad tokios raketos vis dar lieka Lenkijos ar Bulgarijos sandėliuose.

 

Dar vienas priešo lėktuvas A-50 buvo numuštas vasario 23 d. Ekspertai iškart pranešė, kad šūvis nebuvo paleistas iš „Patriot“, nes atstumas buvo per didelis. Vėliau Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba pareiškė, kad buvo naudojamas kompleksas S-200.

Šią informaciją patvirtino Ukrainos prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(104)
(1)
(103)

Komentarai (1)