„Matome kas vyksta. Nieko negalima atmesti.“ Garsus Macrono pareiškimas (Video)  ()

„Esame įsitikinę, kad Rusijos pralaimėjimas yra būtinas saugumui ir stabilumui Europoje.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas po Europos lyderių susitikimo Paryžiuje paskelbė apie naujus žingsnius remiant Ukrainą ir pareiškė, kad siekiant pergalės prieš Rusiją negalima atmesti Vakarų sausumos pajėgų siuntimo į šalį. Apie tai praneša BBC.

„Šiandien nėra sutarimo dėl sausumos pajėgų siuntimo, tačiau nieko negalima atmesti. Mes padarysime viską, kas įmanoma, kad Rusija nelaimėtų šio karo“, – sakė E. Macronas. „Esame įsitikinę, kad Rusijos pralaimėjimas yra būtinas saugumui ir stabilumui Europoje.“

[Vokietija] Retas pasiūlymas! Daugiafunkcis mechaninių laikrodžių tikriklis – nuostabi kaina, tinka profesionalams ir mėgėjams („WeiShi No.1000“)
3619

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, retas atvejis

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

E. Macronas taip pat paskelbė apie naujos koalicijos, kuri aprūpins Ukrainą tolimojo nuotolio raketomis ir amunicija, sukūrimą. Kokios tiksliai, nenurodė.

Rusija, anot jo, tampa vis agresyvesnė ne tik mūšio lauke Ukrainoje, bet ir apskritai. Atidarydamas konferenciją Eliziejaus rūmuose, E. Macronas pareiškė, kad Ukrainos sąjungininkai turi sustiprinti paramą Ukrainai.

„Matome politikos sugriežtinimą iš Rusijos pusės, ypač per pastaruosius kelis mėnesius“, – sakė E. Macronas ir pridūrė, kad Vakarai turi pakeisti savo požiūrį ir atsižvelgti į „grėsmės transformaciją kariniu ir strateginiu požiūriu“.

 

Konferencijoje Eliziejaus rūmuose dalyvavo Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Davidas Cameronas, Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas, Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Rutte, taip pat Skandinavijos ir Baltijos šalių vadovai. Jungtinėms Valstijoms atstovavo valstybės sekretoriaus padėjėjas Europos ir Eurazijos reikalams Jimas O'Brienas, Kanadoje – gynybos ministras Billas Blairas. 

 

E. Macrono teigimu, planuojama tiekti Kyjivui vidutinio ir ilgo nuotolio raketas. Jis taip pat pakomentavo žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus apie galimą prancūzų naikintuvų „Mirage“ tiekimą Ukrainai ir teigė, kad Paryžius šiuo metu nesidera šiuo klausimu.

Tuo pat metu Vokietijos kancleris Olafas Scholzas vėl pasisakė prieš sparnuotųjų raketų „Taurus“ siuntimą į Ukrainą. Pasak Vokietijos lyderio, aprūpinant Kyjivą itin tikslia ginkluote, karas paaštrėtų, atsižvelgiant į šių raketų galimybes pasiekti Rusijos teritoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()