[ŽT] Iki birželio, gal ir anksčiau. Vokietija veda slaptas derybas dėl Ukrainos. Kas vyksta  ()

Leidinio teigimu, Vokietija veda slaptas derybas su Indija, kad gautų sviedinius Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pačios Ukrainos amunicijos atsargos gali baigtis iki birželio, o galbūt ir anksčiau. Apie tai rašo vokiečių leidinys „Spiegel“, remdamasis Vakarų žvalgybos agentūrų duomenimis.

Straipsnyje pažymima, kad Vokietija visame pasaulyje ieško amunicijos Ukrainos kariuomenei, nes „laikas dirba prieš Ukrainos sąjungininkus Europoje“.

Leidinio teigimu, Vokietijos atstovai esą veda slaptas derybas su Indija dėl artilerijos sviedinių pirkimo Ukrainai. Indijoje saugoma keli šimtai tūkstančių šaudmenų, tačiau Berlynas derybas laiko paslaptyje ir jas veda per tarpininkus. Viskas dėl Indijos pozicijos, kuri nori palaikyti draugiškus santykius su Rusija.

 

Žurnalistai pastebi, kad panašūs susitarimai dėl amunicijos Ukrainai galimi ir su arabų pasaulio šalimis. Kai kurios iš jų turi didelius rezervus. Pasak ekspertų, su kuriais kalbėjosi žurnalistai, Balkanuose ir Afrikoje taip pat yra valstybių, kurios turi amunicijos atsargas arba gali pagaminti Ukrainai reikalingos amunicijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(3)
(62)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()