Sensacija! Rusija ruošiasi Kinijos invazijai. „Bus branduolinis karas“  ()

Nutekinti svarbūs dokumentai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis nutekintais dokumentais, įskaitant pasirengimo invazijai į Kiniją scenarijus, Rusijos ginkluotosios pajėgos surengė taktinio branduolinio ginklo panaudojimo scenarijų hipotetiniame konflikte su didžiąja pasaulio galia, rašo „Financial Times“.

Vakarų šaltinių paviešintuose dokumentuose yra 29 įslaptintos Rusijos karinės bylos, sudarytos 2008–2014 m. Tai apima karo žaidimų scenarijus, kuriuose aptariami branduolinių ginklų veikimo principai.

„Pirmą kartą matome tokius dokumentus viešai“, – sakė Carnegie Rusijos ir Eurazijos centro Berlyne direktorius Oleksandras Gabujevas.

Nors dokumentai datuojami dešimt ir daugiau metų, ekspertai tvirtina, kad jie vis dar aktualūs šiuolaikinei Rusijos karinei doktrinai.

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 111€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG PD320“)
8156 8

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Gynybos planai atskleidžia gilų Rusijos saugumo pajėgų įtarimą dėl Kinijos, net kai Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas pradėjo stiprinti aljansą su Pekinu.

Net ir šalims suartėjant, dokumentai rodo, kad Rusijos Rytų karinė apygarda repetavo daugybę scenarijų, vaizduojančių Kinijos invaziją.

Viename iš scenarijų, apibūdinančių hipotetinę Kinijos ataką, sakoma, kad Rusija, karo žaidime praminta Šiaurės federacija, gali atsakyti taktiniu branduoliniu smūgiu, kad sustabdytų Pietų priešo žengimą į priekį.

„Vyriausiasis vadas davė įsakymą... panaudoti branduolinius ginklus... tuo atveju, jei priešas dislokuotų antrojo ešelono dalinius ir grėstų tolesnis „Pietų“ puolimas pagrindinio smūgio kryptimi“, – rašoma dokumente.

 

Atskiras scenarijus, skirtas karinio jūrų laivyno karininkams, nesusijusiems su Kinijos karo žaidimais, pateikia platesnius galimo branduolinio smūgio kriterijus. Tarp jų: ​​priešo išsilaipinimas Rusijos teritorijoje, padalinių, atsakingų už pasienio teritorijų apsaugą, sunaikinimas arba neišvengiamas priešo puolimas naudojant įprastinius ginklus.

Rusijos Federacijos branduolinio ginklo panaudojimo slenkstis, anot ekspertų, pateikiamas kaip visuma veiksnių, kuriems esant Rusijos armijos patirti nuostoliai „negrįžtamai lems jų nesugebėjimą sustabdyti didelio priešo agresijos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(3)
(22)

Komentarai ()