„Neįtikėtina“ FSB operacija. Konfiskavo slaptus Ukrainos cheminius ginklus. Kas čia ne taip (Video)  ()

Zaporižioje rastos medžiagos yra vaistai, o ne cheminis ginklas, o tai rodo arba neišmanymą, arba Maskvos bandymą pateisinti savo cheminių medžiagų naudojimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prokremliškų naujienų svetainių TASS ir „RIA Novosti“ antraštės skelbė, kad Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) atliko kratą okupuotoje Zaporižios teritorijoje ir sužlugdė Ukrainos specialiųjų tarnybų „teroristinę“ operaciją.

Skelbiamas operacijos video, kuriame gerai ginkluoti FSB agentai įsiveržė į du namus, suėmė tris juose esančius asmenis ir rado sprogmenų bei cheminių medžiagų, kurias išdidžiai demonstravo į kamerą.

Remiantis FSB pranešimais, kurie džiaugsmingai kartojami rusų naujienų pranešimuose, surasti keli buteliukai, ukrainiečių kalba pažymėti užrašais „Biosporin“, kurie, FSB teigimu, buvo pagaminti iš JAV ir yra cheminės kovinės medžiagos BZ analogas.

[Vokietija] Už mažiausią kainą langų valymo robotas su APP - paskutiniai vienetai! (Video, „LIECTROUX WS-1080“)
3997 2

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Puiki kokybė

Išsamiau

Tiesą sakant, „Biosporin“ yra Ukrainoje pagamintas probiotikas, naudojamas virškinimo sutrikimams ir kitoms žarnyno ligoms, kurias sukelia bakterijų disbalansas žarnyne, gydyti. Iš pradžių jis buvo sukurtas Ukrainos mokslų akademijos Ukrainos Mikrobiologijos ir virusologijos institute.

Agentas BZ (3-chinuklidinilo benzilatas) yra bekvapiai, balti kristaliniai milteliai. Jį 1951 m. atrado Šveicarijos farmacijos kompanija „Hoffman-LaRoche“ ir buvo skirtas skrandžio opoms gydyti. Kadaise laikytas potencialia neveiksniąja medžiaga kariniams tikslams, jis buvo pakeistas veiksmingesnėmis cheminėmis medžiagomis ir dabar naudojamas tik kaip farmakologinė priemonė virškinimo trakto, urologinėms ar kvėpavimo ligoms gydyti.

 

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo spaudos tarnyba vasario pradžioje paskelbė pareiškimą, kad Rusija surengė daugiau nei 800 cheminių atakų prieš Kyjivo pajėgas nuo plataus masto invazijos pradžios.

Rusijos pareiškimas, kad rado Ukrainos cheminį ginklą, gali atitraukti dėmesį nuo jos pačios uždraustų medžiagų naudojimo arba reikšti ketinimą ateityje „atsakomuoju būdu“ panaudoti chemines medžiagas kaip ginklus.

 

 

Pastaruoju metu gauta nemažai pranešimų apie tai, kad Rusijos pajėgos naudoja cheminę amuniciją, kurios sudėtyje yra chlorpikrino – stipraus dirgiklio, kuris sukelia stiprų akių, nosies ir gerklės uždegimą bei gali smarkiai sužaloti viršutinius ir apatinius kvėpavimo takus.

Tačiau labiau tikėtina, kad „Biosporin“ laikantys asmenys tai darė medicininiais tikslais ir jis buvo paslėptas siekiant nuslėpti ukrainietišką kilmę Rusijos pajėgų užimtoje teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(4)
(-4)

Komentarai ()