$4 000 000 000. Paskutinis šansas Ukrainai  ()

JAV gynybos institucija svarsto, ar panaudoti paskutinį likusį karinės pagalbos finansavimo šaltinį Ukrainos karinėms pastangoms paremti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė CNN.

Leidinyje rašoma, kad JAV Gynybos departamentas vis dar turi apie 4 milijardus dolerių prezidentinių lėšų Ukrainai, o tai leidžia Pentagonui panaudoti savo rezervus karinės įrangos siuntimui į Kyjivą.

Anksčiau departamentas nenorėjo išleisti likusių pinigų, neturėdamas garantijų, kad Kongresas juos kompensuos pagal administracijos prašymą dėl papildomo 60 mlrd. dolerių dydžio finansavimo.

Tačiau Ukrainai vis labiau trokštant JAV karinės pagalbos, o Atstovų rūmams atsisakant surengti balsavimą dėl naujo finansavimo, aukšti gynybos pareigūnai svarsto, ar yra kokia nors vidaus finansinė pagalvė, kuri leistų departamentui išleisti bent dalį likusių 4 milijardų dolerių padėti Ukrainai kovoje su Rusija.

Paklaustas apie galimybę panaudoti likusius 4 milijardus JAV dolerių, Gynybos departamento atstovas pulkininkas leitenantas Garronas Garnas sakė: „Gynybos departamentas ir toliau ragina Kongresą priimti papildomus teisės aktus, kurie leistų remti Ukrainą ir papildyti mūsų atsargas“.

Pasak pareigūnų, departamentas galėtų išleisti dalį tų 4 milijardų dolerių, niekada nerasdamas šalyje pinigų jų papildymui.

Leidinyje pažymima, kad „Pentagonui nebūtų beprecedentis dalykas rasti papildomų netikėtų finansavimo šaltinių“.

 

Pavyzdžiui, pernai Gynybos departamentas paskelbė aptikęs apskaitos klaidą, dėl kurios Gynybos departamentas pervertino Ukrainai teikiamos pagalbos sumą – 6,2 mlrd. USD. Šie papildomi pinigai suteikė departamentui pagalvę, leidžiančią teikti karinę pagalbą Ukrainai ilgiau nei tikėtasi.

Pentagono atstovas spaudai generolas Patrickas Ryderis sakė neturintis ką paskelbti, tačiau Pentagonas ir toliau ieško būdų, kaip toliau remti Ukrainą.

„Taigi, taip, nors turime 4,2 milijardo JAV dolerių, mes negauname lėšų papildyti tų rezervų, jei juos išleisime. Ir neturime laiko, turime priimti šiuos sunkius sprendimus“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(3)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()