„Rusijos branduolinio ginklo panaudojimo slenkstis yra gana žemas.“ Kremlius pasiruošęs užpulti Europą ir Aziją  ()

Atskleisti šokiruojantys dokumentai, kuriuose išvardintos sąlygos, kurios turėtų išsipildyti, kad režimas griebtųsi branduolinių ginklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Financial Times“ priėjo prie slaptų Rusijos planų, kuriuose teigiama, kada Kremlius galėtų užpulti Europą ir Aziją savo mirtiniausiu – branduoliniu – ginklu, praneša Lenkijos portalas i.pl.

Ginklai, apie kuriuos kalbama „Financial Times“ tekste, skirti naudoti Europoje ir Azijoje. Tai reiškia, kad jų veikimo nuotolis, palyginti su strateginiais branduoliniais ginklais, galinčiais pasiekti JAV, yra ribotesnis.

Informacija, su kuria susipažino „Financial Times“, buvo gauta iš 29 aplankų Rusijos karinių bylų, datuojamų 2008-2014 m., kuriuose buvo karo žaidimų scenarijai ir pristatymai jūrų pajėgų karininkams, kuriuose aptartos kovos veiksmų taisyklės branduolinio ginklo panaudojimo atveju. Pasak šiuos dokumentus peržiūrėjusių ir patikrinusių ekspertų, juose aprašyta taktinių branduolinių ginklų panaudojimo riba yra žemesnė, nei Rusija kada nors yra viešai pripažinusi.

[Vokietija] Už mažiausią kainą langų valymo robotas su APP - paskutiniai vienetai! (Video, „LIECTROUX WS-1080“)
3996 2

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Puiki kokybė

Išsamiau

Galimo branduolinio atsako kriterijai svyruoja nuo priešo įsiveržimo į Rusijos teritoriją iki konkretesnių priežasčių, pavyzdžiui, 20 proc. rusų strateginių povandeninių laivų su balistinėmis raketomis sunaikinimo.

„Tai pirmas kartas, kai tokio pobūdžio dokumentai yra viešai prieinami“, – sakė Berlyne veikiančio „Carnegie“ Rusijos ir Eurazijos centro direktorius Aleksandras Gabujevas.

„Jie rodo, kad operatyvinis branduolinio ginklo panaudojimo slenkstis yra gana žemas, jei norimo rezultato negalima pasiekti įprastinėmis priemonėmis“, – pridūrė jis.

 

Kaip galimos branduolinės atakos sąlygos taip pat paminėtos trijų ar daugiau didelių antvandeninių laivų, trijų aerodromų, 30 proc. branduolinių povandeninių laivų sunaikinimas arba
vienalaikis smūgis pagrindiniam ir rezerviniam valdymo centrams pakrantėje.

Dokumentuose taip pat nurodoma, kad, nepaisant stiprėjančių Maskvos ryšių su Pekinu, Kinija nepasitikima. Iš medžiagos matyti, kad Rusijos rytinė karinė apygarda surengė pratybas, kuriose buvo numatyta hipotetinė Kinijos ataka.

Paskutinės tokios pratybos vyko 2023 m. birželį ir lapkritį, kai buvo naudojamos branduolinį užtaisą galinčios nešti raketos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(25)
(-22)

Komentarai ()