Tai įvyko. Prancūzų kariai ruošiasi vykti į Ukrainą. „Nelauksim kol karas ateis pas mus“  ()

Nė vienas Prancūzijos vyriausybės narys negali susitaikyti su Rusijos pergalės Ukrainoje perspektyva, ypač atsižvelgiant į tai, kad Maskvos pozicija Paryžiaus atžvilgiu tapo griežtesnė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai įvyko. Prancūzų kariai ruošiasi vykti į Ukrainą.

Tai pareiškė Prancūzijos ministras pirmininkas Gabrielis Attal.

Pasak jo, Prancūzijos valdžia leidžia siųsti savo karius į Ukrainą stiprinti oro gynybą, apmokyti Ukrainos kariuomenę ir saugoti sienas.

Anot jo, nė vienas Prancūzijos vyriausybės narys negali susitaikyti su Rusijos pergalės Ukrainoje perspektyva, ypač atsižvelgiant į tai, kad Maskvos pozicija Paryžiaus atžvilgiu tapo griežtesnė.

„Realybė tokia, kad Rusija visais atžvilgiais kelia tiesioginę ir netiesioginę grėsmę Prancūzijai“, – pabrėžė Attal.

Kartu jis pažymėjo, kad Paryžius kol kas neturi konkrečių planų siųsti kariškių į Ukrainą. Pasak jo, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, kalbėdamas apie tai, tik svarsto tokią galimybę, nes karo pradžioje Paryžius padėjo Kyjivui išimtinai „miegmaišiais ir žiūronais“, o vėliau išplėtė pagalbą iki naujausių ginklų.

Prancūzijos valstybės sekretorius Europos reikalams Jean-Noël Barrot pareiškė, kad Ukrainos kariuomenė taip pat kovoja už Europos Sąjungos ir Prancūzijos saugumą, nes nugalėjus Rusijai fronto linija neišvengiamai pasislinks į vakarus.

 

„Nelauksim kol karas ateis pas mus“, – padarė išvadą Barrot.

„Kai dega kaimyno namas ir gaisras gresia išplisti, mes nestovime tuščiomis, atsistojame ir reaguojame“, – pridūrė jis.

Kremlius anksčiau perspėjo, kad karas tarp Rusijos ir NATO taps neišvengiamas, jei Vakarų šalys ims siųsti karius padėti Kyjivui.

„Financial Times, remdamasis šaltiniu, pažymi, kad užsienio kariai jau yra Ukrainoje.

 

„Visi žino, kad Ukrainoje yra Vakarų specialiųjų pajėgų – jie tiesiog to oficialiai nepripažino“, – sakė leidinio pašnekovas.

Diskusija apie Vakarų karių siuntimą palaikyti Ukrainą kilo po Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pareiškimo, kuris pažymėjo, kad NATO karių dalyvavimas konflikte ateityje neatmestinas.

Daugelis Macrono kolegų Europoje priešinosi Vakarų karių įvedimui į Ukrainą. Tokie pareiškimai buvo padaryti Vokietijoje, Italijoje, Lenkijoje, Švedijoje ir Vengrijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(121)
(11)
(110)

Komentarai ()

Susijusios žymos: