„Visos sąjungininkės jau yra Ukrainoje.“ Gali įsiveržti spec. pajėgos. Kas nutiko  ()

Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pareiškimas tapo tikra sensacija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-03 „Visos sąjungininkės jau yra Ukrainoje.“ Gali įsiveržti spec. pajėgos. Kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai paskelbtas Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pareiškimas, kuris neatmetė Vakarų karių siuntimo į Ukrainą, tapo tikra sensacija ir apie tai Europos politikai ir žiniasklaida toliau aktyviai diskutuoja.

Kaip praneša prancūzų leidinys „Monde“, remdamasis savo šaltiniais, Paryžius svarsto galimybę leisti Prancūzijos specialiosioms pajėgoms ir kitiems šalies kariniams daliniams kirsti sieną su Ukraina, kad būtų iškelta „strateginė dilema“ Kremliui.

Laikraščio teigimu, Prancūzijos karinis buvimas Ukrainoje „gali apsaugoti kai kurias Ukrainos teritorijas“ ir apriboti Rusijos Federacijos atakas.

Leidinys taip pat cituoja neįvardytą Ukrainos diplomatinį šaltinį, kuris sakė, kad „visos sąjungininkės jau yra Ukrainoje“. Tačiau kalbama ne apie kovinius dalinius, o, pavyzdžiui, apie žvalgybos atstovus.

Savo ruožtu „Le Figaro“ rašo, kad Macronas kovo 7 dieną renka Prancūzijos partijų lyderius į susitikimą, kuriame bus aptariamas karas Ukrainoje.

Žurnalistų teigimu, šių metų birželį vyksiančios Europos Parlamento rinkimų kampanijos tema Prancūzijos lyderio stovykla ketina skelbti karą Ukrainoje ir požiūrį į Rusijos Federaciją.

 

E. Macrono atstovė Valerie Ayer palaikė prezidento žodžius apie galimą karių siuntimą į Ukrainą, sakydama, kad „negalima atmesti jokio varianto“.

„Mes neketiname pasakyti Vladimirui Putinui, kad iš esmės atmesime savigynos galimybę: tai yra pagrindiniai strateginiai principai“, – sakė ji.

Tuo tarpu Vokietijos kancleris Olafas Scholzas ir toliau tvirtina, kad „Ukrainoje nebus vokiečių kariuomenės“. Jis taip pat atsisako perduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms tolimojo nuotolio raketas „Taurus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(6)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: