„Mums atsiuntė ne amuniciją, o krūvas š#%@. Jie tiesiog atsikrato metalo laužo.“ Kas nutiko  ()

Pusė atsiųstos amunicijos yra nenaudingas laužas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, net daugiau nei pusė Šiaurės Korėjos suteiktos amunicijos yra nenaudinga ir ją reikia atnaujinti. Pažvelkite, ką Kim Jong Uno režimas padovanojo Rusijai, ir kokio lygio yra ši amunicija, praneša „Wirtualna Polska“.

Kaip rašo „Army Recognition“, remdamiesi Ukrainos karinės žvalgybos vadovo pavaduotojo pareigas laikinai einančio Vadimo Skibicko pareiškimu, teigiama, kad iki pusės artilerijos sviedinių, kuriuos Rusija gavo iš Šiaurės Korėjos, yra netinkami naudoti.

Dauguma jų yra septintojo ir aštuntojo dešimtmečių sviediniai, o tai jokiu būdu nepadeda, turint omenyje, kad jų buvo pagaminti gamyklose, kuriose buvo naudojama badaujanti darbo jėga. Vadimo šaltiniai nurodo, kad kiekviena Šiaurės Korėjos sviedinių partija turi būti patikrinta ir dauguma jų tinka tik atnaujinimui.

[Vokietija+Kuponas!] Net 350€ pigiau nei Lietuvoje – „tai geriausia, ką už tokią kainą ši beprotiškai populiari kompanija gali pasiūlyti“ (Video, „Creality Ender-3 S1 Pro“)
4509 1

Nerealiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Vieno garsiausių gamintojų 3D spausdintuvas

Išsamiau

Verta pažymėti, kad senos amunicijos siuntimas kaip karinė pagalba yra populiari praktika ir, pavyzdžiui, į Ukrainą buvo siunčiama ir 1960-ųjų amunicija, tiesa, atnaujinta naujais sprogdikliais. Tokiais veiksmais siekiama išvalyti sandėlius naujai produkcijai, o padovanoti amuniciją trečiajai šaliai yra daug kartų pigiau nei ją utilizuoti.

Tai dar kartą patvirtina informaciją, gaunamą iš Rusijos artileristų, kurie amuniciją iš Šiaurės Korėjos apibūdina kaip seną, daug prastesnę net už rusišką, jau nekalbant apie iranietišką amuniciją. Ypač skundžiamasi dėl miltelių užtaisų, kurie pasižymi dvigubai mažesniu nuotoliu nei konkurentai ir yra labai nestabilūs: „Mums atsiuntė ne amuniciją, o krūvas š#%@.“

 

Šauliai paprasčiausiai negali būti tikri, kokiu atstumu skries tam tikras sviedinys, todėl tikslus šaudymas iš esmės neįmanomas. Be to, Šiaurės Korėjos amunicijai būdingas labai didelis klaidingų šūvių skaičius.

Visa tai kartu su Rusijos artilerijos sistemų našumu, kuris, palyginti su Vakarų sistemomis, yra neįspūdingas. Pavyzdžiui, 122 mm kalibro sviedinių, kuriuose yra apie 2,5-3,5 kg trotilo, efektyvus nuotolis siekia maždaug iki 15 km, o 152 mm kalibro sviedinių, kurių sprogstamoji galia didesnė (apie 8 kg sprogstamosios medžiagos), veikimo nuotolis siekia ne daugiau kaip 18 km. Tai yra gerokai mažiau nei 24 km net NATO 155 mm kalibro trumpavamzdžių ginklų, pavyzdžiui, TRF1 haubicų.

 

Visa tai reiškia, kad nors oficialiai Šiaurės Korėja remia Rusijos karinę veiklą kur kas dosniau nei Europos Sąjungos šalys remia Ukrainą, šios pagalbos kokybė yra labai abejotina, o didžiausias laimėtojas yra Kim Jong Unas, kuris atsikrato metalo laužo mainais į palyginti modernias technologijas, teigia „Wirtualna Polska“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(0)
(56)

Komentarai ()