Kas padovanos „Abrams“ tankų Ukrainai? Ne JAV ir ne Europa. Atsirado sąjungininkas iš tolimo žemyno  ()

Ukraina jau naudoja „Abrams“ tankus iš JAV. Bet norėtų jų turėti daugiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos politikai nusiuntė Australijos vyriausybei prašymą dėl tolesnės karinės pagalbos. Ukraina nori „Abrams“ tankų ir MRH-90 „Taipan“ sraigtasparnių. Pastarųjų Ukraina gali negauti, nes Australija juos nurašė ir pradėjo ardyti. O štai „Abrams“ yra įdomi perspektyva.

Iki šiol Ukrainai buvo pristatytas 31 „Abrams“ tankas. Neabejojama, kad JAV pristatys ir daugiau šių mašinų. Ukraina gavo M1A1 tankus, bet laukia ir M1A2 „Abrams“.

[Vokietija] Mažiausia kaina istorijoje! Daugiafunkcės mini staklytės tik 37€! Fantastiškas daiktas DIY projektams
6238 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai geras prietaisas mėgstantiems meistrauti, DIY projektams

Išsamiau

Tuo tarpu Australija turi 59 M1A1 tankus su „Situational Awareness“ paketais. Jie turi geresnius termovizorius, geresnius taikiklius, šiek tiek pastiprintus šarvus. Australija pati pereina prie M1A2 „Abrams“, todėl tie senesni M1A1 galėtų būti perduoti Ukrainai.

MRH-90 „Taipan“ perspektyvos keliauti į Ukrainą yra mažesnės. Nors yra žmonių, kurie ragina Australiją atiduoti šiuos orlaivius, kurie buvo pašalinti iš tarnybos ir yra nereikalingi,  jie jau pradėti ardyti. Keli veteranai siūlėsi sutaisyti bent kelis sraigtasparnius, bet tai gali būti tiesiog neracionalios pastangos. Sraigtasparnių galima įsigyti ir geresnių, saugesnių. Ir tai reikėtų daryti.

 

Ukraina norėtų ir Australijos F/A-18 „Hornet“, bet šių naikintuvų įsisavinimas užtruktų, todėl tai tikrai nėra artimiausiuose planuose. Tuo tarpu „Abrams“ iš Australijos tikrai galėtų keliauti į Ukrainą gana greitai, jei tik būtų priimtas toks sprendimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(125)
(3)
(122)

Komentarai ()