Rusams smogs tikras kūjis. Galinga Prancūzijos dovana – HAMMER  ()

Oro bombos aprūpintos specialiu varikliu, todėl jas galima naudoti net iš atakos lėktuvų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzija aprūpins Ukrainos ginkluotąsias pajėgas AASM (dar žinomos kaip HAMMER) aviacinėmis bombomis, kurios bus suderinamos su lėktuvais Su-24 ir MiG-29.

Pagal susitarimą Ukraina 2024 metais planuoja gauti mažiausiai 300 tokių ginklų. Apie pasakojo aviacijos ekspertas Valerijus Romanenko.

Kas mėnesį prancūzų pusė įsipareigoja perduoti apie 50 aviacinių bombų. Ši amunicija ne tik suderinama su sovietiniais lėktuvais, tokiais kaip Su-24 ir MiG-29, bet ir teigiama, kad ji tinka ir amerikiečių naikintuvams F-16.

AASM (Armement Air-Sol Modulaire) arba HAMMER (Highly Agile Modular Munition Extended Range) bombos yra rusiškos UPAB-1500 analogas, tačiau jos nėra primityvios, o gana modernios. Šių bombų svoris yra nuo 250 iki 1000 kilogramų. Skirtingai nuo rusiškų bombų, AASM turi papildomą nedidelį kietojo kuro raketinį variklį.

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 111€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG PD320“)
8167 8

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Šio variklio dėka HAMMER aviacinės bombos gali būti naudojamos net iš atakos lėktuvų“, – pažymėjo aviacijos ekspertas.

Ukraina jau gavo amerikietiškas JDAM-ER bombas, kurios panašios į rusišką UPAB. Tačiau dėl taktinio naudojimo apribojimų šios bombos negalėjo būti naudojamos. JDAM-ER reikėjo paleisti iš 30–40 kilometrų atstumo, o Rusijos priešlėktuvinės raketų sistemos, įskaitant S-400, turėjo galimybę numušti oro taikinius iki 200 kilometrų atstumu.

 

„Turėjome galimybę numesti bombą, bet kiekvieną kartą į lėktuvą galėjo pataikyti Rusijos priešlėktuvinės raketos. Rizikuoti nebuvo prasmės“, – aiškino jis.

Aviacinės bombos HAMMER, aprūpintos papildomu varikliu, turi galimybę nuskristi iki 20 kilometrų atstumą, net paleista iš mažo aukščio, apie 300–500 metrų.

„Tuomet šias bombas galėsime panaudoti prieš Rusijos gynybos linijas“, – pabrėžė Valerijus Romanenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(147)
(6)
(141)

Komentarai ()