[ŽT] „Sveika, Kinija!“ Galingas JAV atsakas. Koks monstras pasirodė Guame (Foto)  ()

JAV kariuomenė neva atsisakė tokios amunicijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-02 [ŽT] „Sveika, Kinija!“ Galingas JAV atsakas. Koks monstras pasirodė Guame (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV oro pajėgos parodė nuotraukas, kuriose užfiksuotas strateginis bombonešis B-52H „Stratofortress“ su hipergarsine raketa AGM-183A ARRW oro bazėje Guame. Apie tai praneša „The War Zone“.

Per karinių oro pajėgų pratybas AARW raketa buvo viešai demonstruojama JAV strateginėje bazėje Ramiajame vandenyne. Amunicija buvo parodyta nepaisant to, kad kariuomenė nusprendė sustabdyti AGM-183A kūrimą dėl nesėkmingų bandymų. Todėl šios nuotraukos kelia naujų klausimų apie dviprasmišką hipergarsinės raketos ateitį.

Pratybos buvo skirtos hipergarsinių ginklų studijoms Anderseno bazėje. Vienoje iš nuotraukų taip pat matyti raketos serijos numeris AR-AUR-005. Ginklų tyrime dalyvavo B-52 įgulos.

 

„Įgulos sutelkė dėmesį į hipergarsinius pagrindus, operacinius ir logistikos aspektus, taip pat į išsamias taktines diskusijas“, – nurodė oro pajėgos.

Leidinys pažymi, kad šiuo metu nėra jokių požymių, kad JAV oro pajėgos ketintų atlikti ARRW bandymus bazėje Guame. Tačiau toks variantas galimas, nes tai būtų galios demonstravimas Ramiojo vandenyno regione. Tai gali būti signalas Kinijai ir kitiems potencialiems priešams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(5)
(62)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()