„Rusijai beliko kelios savaitės.“ Kas keliauja į Ukrainą  (2)

Rusai fronte turėtų sunerimti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per kelias savaites Ukraina gali gauti pirmuosius sviedinius pagal Čekijos vadovaujamą artilerijos iniciatyvą, tad Rusijai „laukti“ liko nedaug, praneša „Euromaidan Press“.

Čekijos gynybos politikos ir strategijos generalinis direktorius Janas Jiresas agentūrai „Bloomberg“ sakė, kad ši iniciatyva „parodo, kad mes iš tikrųjų kažką darome, o ne laukiame, kas nutiks ant Kapitolijaus kalvos“.

Pagal Čekijos vadovaujamą iniciatyvą finansuoti 155 mm artilerijos sviedinių pirkimą iš trečiųjų šalių Ukraina „per kelias savaites“ gali gauti pirmąją 800 000 sviedinių partiją, kovo 2 d. pranešė agentūra „Bloomberg“, remdamasi Čekijos gynybos politikos ir strategijos generaliniu direktoriumi Janu Jiresu.

Kalbėdamas Miuncheno saugumo konferencijoje Čekijos prezidentas Petras Pavelas sakė, kad jo šalis užsienyje rado apie 800 000 artilerijos sviedinių, kurie per kelias savaites galėtų būti išsiųsti Ukrainos kariuomenei. Jis teigė, kad šiai amunicijai pristatyti į Ukrainą reikia finansinės paramos.

 

Pasak Jireso, šalis veikia kaip tarpininkas, jungiantis vyriausybes, norinčias finansuoti perteklinių 155 mm sviedinių įsigijimą iš trečiųjų šalių. Tikimasi, kad pirmieji sviediniai Ukrainą pasieks per kelias savaites.

Belgija šiai iniciatyvai jau skyrė 200 mln. eurų, o Nyderlandai pažadėjo skirti 250 mln. eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(2)
(88)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: