„Tai buvo slapta operacija.“ Atskleidė, kodėl rusų lėktuvai krenta vienas po kito  ()

Rusijos aviacija patiria žiaurių nuostolių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė neatskleidžia, kaip jos antžeminės ginkluotės šauliams per kelias dienas pavyko numušti trylika (kol kas) pažangiausių Rusijos reaktyvinių lėktuvų, praneša „Kyiv Post“.

Tačiau tai, kad ukrainiečių ir sąjungininkų technikai jau daugiau nei metus sugeba kapstytis kelių užgrobtų Rusijos lėktuvų korpusų liekanose bei jų nuolaužose ir sugalvoti būdus, kaip įveikti nuolaužose rastas avionikos ir elektroninės gynybos sistemas, yra gerai užfiksuota.

Vasario 17-29 d. mūšiuose visame fronte Rusijos karinės oro pajėgos staiga ėmė grėsmingai sparčiai prarasti lėktuvus ir pilotus dėl ukrainiečių raketų. Kovo 1 d. Kyjivo sunaikintų lėktuvų skaičius, Ukrainos kariuomenės duomenimis, buvo 11 Su-34 atakos lėktuvų ir du dar brangesni Su-35, kainuojantys 85 mln. dolerių už vieną lėktuvą.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU+kuponai+dovanos. Ypatingai galingos graviravimo staklės, kurios tiesiog daužo konkurentus (Video, „Mecpow X5“, „Mecpow X5 Pro“)
3660 1

Pasaulinė premjera!

Specialūs kuponai

Dovanos

Galioja iki 2024-03-31

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

„Mecpow X5“ ir „Mecpow X5 Pro“ modeliai, įvairūs rinkiniai

Išsamiau

Rusijos nuostolių padidėjimą iš dalies galima paaiškinti tuo, kad Maskva, užėmusi Avdijivką, bando stumti savo karius į vakarus, o šiuos puolimus remiantys Rusijos atakos lėktuvai patenka į oro pasalas, kurių anksčiau jiems pavykdavo išvengti, sakė Ukrainos karinių oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas.

Vasario 23 d. Ukrainai numušus retą 300 mln. dolerių vertės lėktuvą A-50U AWACS (NATO ataskaitinis pavadinimas „Mainstay“), o sausio 13 d. sunaikinus kitą oro erdvės stebėjimo ir eismo valdymo lėktuvą, smarkiai sumažėjo Rusijos karinių oro pajėgų galimybės stebėti frontą iš dangaus ir aptikti atskriejančias ukrainiečių priešlėktuvines raketas. Dėl šių nuostolių Maskvos antžeminio puolimo pilotai visame fronte tikriausiai kartais net nežinojo, kad yra taikiniai, sakė Ihnatas.

 

Karinės aviacijos analitikai teigia, kad net vienos iš daugiau nei pusės tuzino elektroninės gynybos sistemų kompromitavimas gali priversti pilotą manyti, kad aplink jį esantis dangus yra saugus, nes taip teigia jo prietaisai, tuo metu, kai jis iš tikrųjų yra taikinys.

„Priešas patiria nuostolių visose vietovėse. Be to, mes numušėme du AWACS, ir dabar jie skraido visai be AWACS. Jie rengia daug atakų. Jie žengia į priekį ir priartėjo prie mūsų tinklų, o dabar už tai moka“, – sakė jis ketvirtadienį nacionalinės televizijos naujienų laidoje „Mi Ukraina“.

 

Ihnatas teigia, kad Norvegijos priešlėktuvinių raketų sistema NASAMS ir JAV gaminama priešlėktuvinių raketų sistema „Patriot“ yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų inventoriuje ir turi pakankamą veikimo spindulį, kad pataikytų į per arti priartėjusį rusų lėktuvą, tačiau atsisakė pasakyti, kas ir kaip iš tikrųjų numušė rusų lėktuvus: „Tai buvo slapta operacija.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(102)
(1)
(101)

Komentarai ()

Susijusios žymos: