[ŽT] Pildosi baisiausias Putino košmaras. NATO branduolinis ginklas prie pat Rusijos sienos  ()

Naujasis Suomijos prezidentas Aleksandras Stubbas pareiškė, kad NATO branduolinė atgrasymo priemonė jo šaliai turi būti reali.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-03 [ŽT] Pildosi baisiausias Putino košmaras. NATO branduolinis ginklas prie pat Rusijos sienos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paklaustas apie savo požiūrį į branduolinius ginklus, Suomijos vadovas atsakė, kad jo šalies vyriausybė ir parlamentas spręs, ar Suomija nori keisti dabar galiojančius teisės aktus, draudžiančius dislokuoti branduolinius ginklus šalies teritorijoje.

„Pradėčiau nuo prielaidos, kad mes Suomijoje privalome turėti tikrą branduolinį atgrasymo mechanizmą, o tokį ir turime, nes NATO per narystę mums praktiškai suteikia tris atgrasymo priemones. Pirmoji – tai yra kariai. Antroji – tai yra raketos, o trečioji – branduolinė atgrasymo priemonė, ateinanti iš Jungtinių Valstijų“, – sakė Stubbas per savo pirmąją spaudos konferenciją būdamas prezidentu.

„Dabar įžengiame į naują erą. Dėl savo karinio aljanso ir narystės NATO žengėme paskutinį žingsnį link Vakarų vertybių bendruomenės, kuriai mūsų respublika dvasiškai priklausė per visą savo nepriklausomybės laikotarpį“, – sakė Stubbas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()