„Mūsų akyse šią koloną sunaikino artilerija...“ Ukrainai tai buvo „niokojantis pralaimėjimas“  ()

Kas dėjosi kovose dėl Avdijivkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečių traukimasis iš Avdijivkos Donecko srityje „buvo paniškas ir neorganizuotas, todėl mieste liko dešimtys žmonių. Miesto praradimas buvo „niokojantis pralaimėjimas“ Ukrainai, kuri iki paskutinės minutės ten metė savo kariuomenę, desperatiškai bandydama sustabdyti rusus. Apie tai rašo „The Washington Post“.

Žurnalistai kalbėjosi su 3-osios atskirosios šturmo brigados kariais, kurie pasakojo apie paskutines dienas Avdijivkoje.

21 metų Ukrainos gynėjas, šaukiniu „Majoras“, išvykimą iš miesto pavadino „mirties keliu“. Besitraukiant savo daliniui tapo jo vadu, nes „sužeistų karių buvo tiek daug, kad nebeliko vyresniojo“.

„Majoras“ matė stiprų smūgį iš Avdijivkos išvykstančią vilkstinę.

„Mūsų akyse šią koloną sunaikino artilerija. Mano amžiaus žmonės, nuo 20 iki 30 metų“, – sakė jis.

Kovotojas šaukiniu „Kaukazietis“ buvo kokso gamyklos dispečerinėje Avdijivkoje. Pasak 20-mečio kareivio, „trys ketvirtadaliai rusų, su kuriais jie kovojo, turėjo neblogą karinį pasirengimą“. Ir tik šiek tiek daugiau nei pusė turėjo kovinės patirties.

Jo dalinys sutiko kitos brigados kovotojus, kurie pasiklydo. Jie neturėjo ryšio su vadu ir nežinojo, kad buvo duotas įsakymas trauktis.

„Manau, kad įsakymas trauktis turėjo būti duotas anksčiau“, – pridūrė jis. „Net penkios valandos galėjo ką nors pakeisti.“

 

44 metų karys šaukiniu „Švedas“ yra snaiperis. Jis teigė nuolat judantis tarp pozicijų Avdijivkoje. Jis sako, kad nušovė tiek rusų karių, kad „pametė skaičių po 10“.

„Švedas“ buvo evakuotas po trijų smegenų sukrėtimų, tačiau jis patyrė ketvirtą, kai snaiperiui išvykstant iš miesto dronas atsitrenkė į jo mašiną.

„The Washington Post“ mano, kad Avdijivkos gynybos problema buvo geresnė rusų ginkluotė. Straipsnio autorių teigimu, Ukrainos karių skaičius „daug viršija rusus“, tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos „laukia Vakarų ginkluotės atsargų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(22)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()