„Kelias į Krymo tiltą dabar laisvas“. „Sergej Kotov“ nuskandinimas keičia galios dinamiką (Video)  ()

Sunaikintas Rusijos patrulinis laivas „Sergej Kotov“ saugojo Kerčės sąsiaurį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-05 „Kelias į Krymo tiltą dabar laisvas“. „Sergej Kotov“ nuskandinimas keičia galios dinamiką (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinių jūrų pajėgų atstovas Dmytro Pletenčiukas teigia, kad „Sergej Kotov“ bandė ginti rusų objektus Kerčės sąsiauryje. Ukraina jau seniai perspėjo rusus čia neplaukioti. „Pernai perspėjome, kad čia nereikia plaukti“, – sakė karinio jūrų laivyno atstovas.

Pletenčiukas taip pat pažymėjo, kad tokie laivai gali atlikti įvairias užduotis. Nuo įvairių objektų, sąsiaurių ar tam tikros teritorijos apsaugos iki civilinės laivybos kontrolės. Teigiama, kad „Sergej Kotov“ 2022 metais kartu su kreiseriu „Moskva“ dalyvavo Gyvačių salos puolime. Abiejų šių laivų nebėra. Ukrainietiški vandens dronai „Magura V5“ pasirūpino, kad „Sergej Kotov“ nepridenginėtų rusų okupacijos Kerčės sąsiauryje.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
11955 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

„Sergej Kotov“ vertė siekė apie 65 milijonų dolerių. Šis laivas tarnybą pradėjo tik 2022 metais ir nuo pat pradžių buvo Ukrainos gynėjų taikiklyje. Pirmą kartą „Sergej Kotov“ atakuotas 2023-iųjų rugsėjį, bet patyrė tik nedidelę žalą. Dabar jis buvo sunaikintas. Bent dalis iš iki 80 žmonių siekiančios įgulos atakos tikriausiai neišgyveno.

 

Karo teisės tyrimų centro vadovas Oleksandras Musienko teigia, kad Ukraina turi susitaikyti su tuo, kad Vokietija jai neperduos „Taurus“ raketų, kurios labai praverstų naikinant Krymo tiltą. Tačiau jei Ukraina gali naikinti Rusijos Juodosios jūros laivyną, pasieks ir Krymo tiltą. Tą patį, kuris stovi sąsiauryje, kurį dar vakar gynė „Sergej Kotov“. Šis laivas, beje, turėjo ir oro gynybos sistemą „Tor“, kurios tikriausiai turėjo ginti ne tik jį, bet ir aplinkinius objektus.

(82)
(1)
(81)

Komentarai ()

Susijusios žymos: