Pirmą kartą JAV. Kas pateks į branduolinius povandeninius laivus  ()

Povandeninis laivas USS „New Jersey“ yra unikalus. Jo statybos metu projektuotojai atsižvelgė į visas mišrios įgulos ypatybes, o pirmiausia – į moterų poreikius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prasidėjo Virdžinijos klasės daugiafunkcio branduolinio povandeninio laivo USS „New Jersey“ (SSN-796), kuris buvo specialiai sukurtas atsižvelgiant į mišrios įgulos ypatybes, bandymai.

Pirmą kartą JAV karinio jūrų laivyno istorijoje kovinio povandeninio laivo įgulą sudaro vyrai ir moterys, o tai buvo svarbus lyčių integracijos į jūrų pajėgas etapas. Tai pranešė JAV gynybos ministerijos laikraštis „Stars and Stripes“.

Bandymai apėmė pirmąjį povandeninį panėrimą ir manevrus dideliu greičiu paviršiuje ir po vandeniu. Tikimasi, kad USS „New Jersey“ bus pristatytas kariniam jūrų laivynui vėliau šiais metais. Nors tai yra 23-asis Virdžinijos klasės povandeninis laivas, jis taip pat yra pirmasis tokio tipo laivas.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai. Aukščiausios klasės lazeriniai DLP vaizdo projektoriai (Video, „JMGO N1 Ultra 4K“, „JMGO N1 Pro 1080P“, „JMGO N1 1080P“)
5421

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-03-11!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

Net trys modeliai skirtingiems poreikiams

Išsamiau

Faktas yra tas, kad povandeninis laivas buvo sukurtas atsižvelgiant į moterų poreikius. Jame įrengti atskiri vonios kambariai, dušai ir miegamosios patalpos, specialiai sukurtos mišriai įgulai. Kai kurie pakeitimai yra ir subtilesni: kai kurie prietaisai įrengti žemiau, palengvintas vožtuvų pasukimas bei įrengti papildomi laipteliai prie aukštų dviaukščių gultų.

„Istoriškai povandeniniai laivai buvo suprojektuoti su valdymo sistemomis, skirtomis vyrų įgulai. Šis povandeninis laivas žymi apgalvotą konstrukcijos pakeitimą. Pavyzdžiui, valdymo sistemos yra žemiau nei įprasta, todėl jos yra prieinamos moterims“, – rašo ekspertai.

 

Be fiziologinių aspektų, konstruktoriai atsižvelgė į daugybę kitų mišrios įgulos problemų, nes povandeniniai laivai yra uždara erdvė, kurioje jūreiviai ilgą laiką gyvena ankštoje erdvėje. Moterų integracija į šią aplinką kėlė susirūpinimą dėl privatumo išsaugojimo. Karinis jūrų laivynas taip pat nerimavo dėl to, kaip tokiose ankštose kajutėse sutalpinti mišrią įgulą nepakenkiant povandeninio laivo koviniam efektyvumui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()