„Aš buvau karo belaisvis.“ Neįtikėtina. Ką daro Kadyrovas  ()

Kodėl čečėnai iš rusų perka Ukrainos kareivius?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Aš buvau karo belaisvis. Rusija mane pardavė juodojoje rinkoje“, – taip pavadintas „The Times“ straipsnis, cituojantis ukrainiečių belaisvį, kurį rusai pardavė „kadyrovcams“.

„Buvo atvejų, kad mūsų sužeistuosius čečėnai nupirkdavo iš Rusijos kariuomenės, nugabendavo į Grozną, o paskui iškeisdavo į savus“,  – sakė buvęs belaisvis. 

Čečėnų sukarintos grupuotės pirmaisiais karo mėnesiais aktyviai dalyvavo įnirtingose kovose ir patyrė didelių belaisvių nuostolių, todėl stengiasi susigrąžinti savo kovotojus. 

[Vokietija+Kuponas] Net 22 vnt. ir fantastiškos kainos turistiniai virtuvės reikmenys - ribotas kiekis („TOMSHOO“)
5517 1

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos, greitas ir saugus pristatymas

Labai gausus rinkinys, puiki kokybė

Išsamiau

Tačiau dėl nedidelio „mainų fondo“ čečėnų vadai nusprendė pirkti belaisvius mainams iš kitų Rusijos dalinių. Vienas iš jų buvo 41 metų Viačeslavas Levickis. Jį 2023 m. vasarį paėmė į nelaisvę Donecko liaudies respublikos smogikai, kurie jį pardavė čečėnams. 

Jis buvo sužeistas į abi kojas ir pilvą, kai naktį jų pozicijas į šiaurę nuo Avdijivkos užpuolė priešas. Atgavęs sąmonę, jis kelias dienas šliaužė per sušalusią žemę ieškodamas savo padalinio.

Galiausiai jis sugrįžo į savo pozicijas, bet rusai jau buvo jas užėmę. Okupantai nesuteikė jam jokios medicininės pagalbos ir mušė jį kastuvu, tikėdamiesi, kad jis atskleis savo padalinio radijo dažnius. Tačiau po dviejų dienų jis buvo nuvežtas čečėnams, buvusiems už kelių kilometrų nuo fronto, kur jam buvo pasakyta, kad jis bus vežamas į Grozną.

 

Vos tik Viačeslavas buvo nuvežtas į Čečėnijos sostinę, buvo nugabentas į ligoninę, kur jam buvo amputuotos abi kojos ir abi nušalusios rankos. Po to, kai leido sveikata, Viačeslavas buvo nugabentas į rūsį, kur buvo laikomas kartu su kitais 60 ukrainiečių belaisvių, kuriuos buvo ruošiamasi iškeisti į penkis čečėnus. 2023 m. birželį jis kartu su kitais 39 ukrainiečiais grįžo namo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(7)
(56)

Komentarai ()