„Vadai apgaudinėja vieni kitus.“ Pulkininkas apie efektyviausią taktiką prieš rusus  ()

„Tai tiesiog ne visiems galima paaiškinti.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viso masto karas Ukrainoje tęsiasi, o Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 80-osios atskiros oro šturmo Galisijos brigados vadas pulkininkas Emilis Iškulovas teigė, kad efektyviausia taktika prieš rusus yra šliaužiantis manevravimas.

Jei Ukrainos kariai sėdės grynai gynyboje, nevykdys manevrinės gynybos ar aktyvių operacijų, jie patirs dar daugiau nuostolių, sakė karininkas interviu „Ukrainska Pravda“. Anot jo, Ukrainos pusė nuostolių skaičių mažina dėl to, kad priešininkai nežino, kur yra ukrainiečių kovotojai, nesupranta, kur atidengti ugnį, „o jų vadai apgaudinėja vieni kitus“.

„...Priešas mus pranoksta kovine jėga, artilerija ir amunicija. Tik laiko klausimas, kaip nusitaikyti į vieną tašką... Šliaužiančio manevro taktika yra pati efektyviausia. Tai tiesiog ne visiems galima paaiškinti. Labai baisu pulti“, – dalijosi desantininkų vadas.

 

E. Iškulovas pridūrė, kad okupantai dabar pranašesni dronų kiekiu, todėl sunku net atsivežti statybinių medžiagų karių pozicijai įrengti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(2)
(72)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: