„Gali būti regioninis sukilimas.“ Kas nutiko per pranešimą Federalinei Asamblėjai  (1)

Diktatorius karo temą palietė labai trumpai ir „tik dėl akių“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-06 „Gali būti regioninis sukilimas.“ Kas nutiko per pranešimą Federalinei Asamblėjai  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 29 d. skaitydamas pranešimą Federalinėje asamblėjoje Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas parodė savo baimes. Jis supranta, kad rusams nebepatinka karas, ir jis bijo regioninio sukilimo.

Apie tai savo tinklaraštyje rašo garsus Rusijos žurnalistas ir opozicionierius Maikl Naki.

Jis pažymėjo, kad diktatorius karo temą palietė labai trumpai ir „tik dėl akių“. Nebuvo grasinimų užgrobti Kyjivą ir Odesą, jis nesimėgavo savo „pergale“ užėmus ukrainietišką Avdijivką ir neprisiminė vadinamosios „specoperacijos“ tikslų. Vietoj to diktatorius tik pasakė, kad Rusijos Federacijos kariuomenė yra „didvyriai“, kurie turėtų tapti Rusijos „elitu“.

Tokia retorika, anot Naki, leidžia manyti, kad V. Putinas žino tikrąsias rusų nuotaikas. Jis puikiai supranta, kad Rusijos Federacijos piliečiams nebepatinka karas, kurio pabaigos nematyti, ir stengėsi šia tema neerzinti gyventojų.

„Nežinau, kas ir kur ten pamatė karą, bet man akivaizdu, kad Putinas kaip įmanydamas vengė jo, stengdamasis tiesiog visiems pažadėti pinigų... Idėją, kad Rusijai labai patinka kariauti, Putinas gali skelbti Vakarams tiek, kiek nori, tačiau jis pats puikiai žino, kad „specoperacija“ Rusijos žmones jau zaje***a. Todėl tiesiog žada jiems kalnus pinigų“, – sakė Naki.

Kartu jis pažymėjo, kad V. Putino visai nejaudina tai, kad kalnai pinigų, kuriuos jis pažadėjo, tiesiog neegzistuoja. Gražiais pažadais jis bandė papirkti savo biurokratus.

 

Antras svarbus momentas, kurį pastebėjo opozicionierius, buvo diktatoriaus baimė, jis bijo, kad „gali būti regioninis sukilimas“.

„Mačiau jo baimę dėl besiformuojančios regionų savivokos. Regionai pamažu virsta verdančiais katilais. Todėl jis taip pat pažadėjo apipilti jų „elitą“ pinigais“, – sakė Naki.

Putino pranešimą Federalinei Asamblėjai jis pavadino „save demaskuojančiu“. Be to, Naki pažymėjo, kad tai buvo visiškai neįdomu Rusijos žmonėms. Kino teatrai, kuriuose diktatoriaus kalba buvo rodoma nemokamai, buvo tušti.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(261)
(9)
(252)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: