„Zelenskis prašo ginklų, ne karių.“ Baltieji rūmai skelbia dėl galimo JAV karių siuntimo (Video)  ()

Joe Bideno administracija paaiškino, kad Ukraina planuoja pati kovoti su Rusijos Federacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV neplanuoja siųsti savo karių į Ukrainą padėti susidoroti su Rusija. Prezidentas Volodymyras Zelenskis niekada nesikreipė į savo partnerius su tokiu pasiūlymu, o prašo ginklų karui su Rusijos Federacija.

JAV prezidento nacionalinio saugumo patarėjas Johnas Kirby kovo 5 dieną vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo apie Baltųjų rūmų poziciją dėl užsienio karinių pajėgų siuntimo į Ukrainą galimybės.

Johnas Kirby atsakė į žurnalisto klausimą, kuris domėjosi Baltųjų rūmų požiūriu į Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pasiūlymą siųsti užsienio karius į Ukrainą.

[Vokietija] „Palaiko iki 4K. Už tokią kainą žiauriai geras vaizdo projektorius! Puikus modelis visiems“ (Video, „Wanbo TT“)
3286

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Baltųjų rūmų atstovas pažymėjo, kad Prancūzija gali turėti bet kokią savo poziciją šiuo klausimu. Kartu Joe Bideno administracijos vardu jis primena, kad JAV jau įdėjo daug pastangų remdama Ukrainą (atsiuntė ginklų, skyrė pinigų, subūrė 50 šalių koaliciją). Tačiau ji neplanuoja siųsti savo karių į karą su Rusijos Federacija.

 

„Vyriausiasis vadas ir prezidentas aiškiai pasakė, kad per pastaruosius kelerius metus buvome nepaprastai stiprūs vadovaudami tarptautinėms pastangoms remti Ukrainą. Nuo pat šio karo pradžios buvo aišku, kad Amerikos pajėgos nekovos Ukrainos viduje.“

Amerikiečių pareigūnas taip pat pabrėžė, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nesusisiekė su Bidenu dėl JAV kariuomenės įsitraukimo. Viskas, apie ką kalbėjo Ukrainos valstybės vadovas, buvo aprūpinimas reikiama ginkluote.

„Prezidentas Zelenskis prašo įrankių ir galimybių. Jis niekada neprašė užsienio karių kovoti už savo šalį. Jis ir jo kariai nori tai padaryti patys, bet jiems reikia įrankių, ir mes galime tuo padėti.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()