Amerika „kariauja prieš Rusiją“. Kremlius apie geras ir blogas šalis  ()

„Kai kurių šalių lyderiai „nori sutelkti dėmesį į Europą ir kažkodėl mano, kad norėdami tai padaryti, jie turi tapti Rusijos priešais.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Edukaciniame maratone pretenzingu pavadinimu „Znanija. Pervyje“ Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas kalbėjo apie  „geras ir blogas šalis“.

„Rusija nenori karo su Vokietija, bet taip pat nenori, kad kas nors planuotų kažką susprogdinti Rusijoje“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, komentuodamas Bundesvero pareigūnų pokalbį apie atakų prieš Krymo tiltą galimybę. Anot jo, „Rusija myli vokiečius ir Vokietiją, bet Berlynas daro daug klaidų“.

Peskovas taip pat sakė, kad Moldovos valdžia dabar yra „paveikta rusofobijos bacilos“ ir „atsisako bet kokio dialogo su Rusija, tačiau tai yra didžiulė jų klaida“.

„Norėtume, kad rusofobijos dvasia paliktų šį nuostabų miestą ir šią nuostabią šalį“, – kalbėjo jis apie Kišiniovo politiką. „Deja, dabar ši rusofobijos bacila ten dauginasi, o valdžioje yra žmonių, kurie tiesiog atmeta bet kokį dialogą ir pokalbį su mūsų šalimi“.

Peskovo teigimu, „šis pavyzdys yra labai orientacinis“. Jis sakė, kad kai kurių šalių lyderiai „nori sutelkti dėmesį į Europą ir kažkodėl mano, kad norėdami tai padaryti, jie turi tapti Rusijos priešais“.

„Tai baisi klaida. Tikimės, kad Kišiniove jie supras, kaip tai yra monstriška“, – pridūrė Kremliaus atstovas.

Kremlius, anot Peskovo, „tiki, kad Moldovos valdžia atsižvelgs į Padniestrės gyventojų nuomonę“. Jis sakė, kad kitokia nei Kišiniovo politika gali „privesti prie nelaimės“.

Peskovas pridūrė, kad Padniestrės gyventojai „daugeliu atžvilgių nesutinka su tuo, ką daro Kišiniovo valdžia“. „Ir, žinoma, mes tikimės, kad Kišiniovo valdžia atsižvelgs į šių žmonių nuomonę, nes valdžia privalo atsižvelgti į žmonių nuomonę“.

Anot jo, „Padniestrės problema dabar labai aktuali. Nes iš tiesų situacija ten toli gražu nėra nuspėjama ir rami“.

Kalbėdamas apie Rusijos ir Kinijos santykius, Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas priminė turkų patarlę, kad artimas kaimynas yra geriau nei blogas giminaitis.

 

Kremliaus atstovas pažymėjo, kad abiejų šalių santykiai yra „istorinėje viršūnėje“.

„Kinija yra mūsų amžina kaimynė. Pagal išsilavinimą esu turkologas. Turkai turi posakį, kad artimas kaimynas dažnai yra geresnis už blogą giminaitį. Todėl labai vertiname, kaip vystosi mūsų santykiai su Kinija. Tiek Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, tiek Kinijos prezidentas Xi [Jinpingas] ne kartą yra sakę, kad šie santykiai pasiekė istorinę viršūnę. Ir tikimės, kad šią viršūnę įveiksime“, – sakė jis.

Peskovas taip pat sakė, kad santykiai tarp Rusijos ir JAV „negali būti blogesni“, o Amerika, pasirodo, „kariauja prieš Rusiją“, nes amerikiečių tankai „važinėja per Rusijos teritoriją“. Rusija „niekada nesikišo į JAV rinkimus“ ir „nesikiš į 2024 m. JAV rinkimus“. Tuo pat metu Peskovas sakė, kad Rusija „nemėgsta“ JAV politikų, kurie įžeidžia Rusijos prezidentą. Dar jis pagrasino, kad Maskva „darys viską, kad JAV lėktuvai, kėsinantys į Rusijos Federaciją, sudegtų ir sudužtų“.

 

Peskovo teigimu, Rusija „laikosi savo doktrinos dėl branduolinio ginklo“, kur jis interpretuojamas kaip „atsisveikinimo ginklas“. Jis bus taikomas tik „grėsmės šalies egzistavimui“ atveju.

„Kalbant apie mus, viskas, kas susiję su branduoliniu ginklu, yra išdėstyta mūsų atitinkamoje doktrinoje. Ir vėl, jei nutolsime nuo teisinės kalbos, tai mes tai įvardijame kaip „atsisveikinimo ginklą“. Jei kas nors kels grėsmę mūsų šalies egzistavimui, tai tada taip – tada branduolinis ginklas. 

Nežinau, ar šie žmonės (Vakaruose) bijo branduolinio karo. Jei jie yra žmonės, jie turėtų bijoti. Žmogus turi turėti savisaugos instinktą, turi turėti baimę. Branduolinis karas yra paskutinė išeitis, atsisveikinimo priemonė“, – sakė Peskovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(26)
(-25)

Komentarai ()