„Nuskendo 27 Rusijos laivai.“ Didžiulis smūgis Juodojoje jūroje (Video)  ()

Azovo ir Juodosios jūrose vis dar yra gana rimtas pavojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo plataus masto Rusijos invazijos pradžios Ukrainos gynybos pajėgos sunaikino 27 priešo laivus, tai yra trečdalis Rusijos Juodosios jūros laivyno. Be to, daug Rusijos laivų buvo apgadinti.

„Nuskendo 27 Rusijos laivai. Tai trečdalis laivyno“, – paskelbė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Karinių jūrų pajėgų atstovas Dmytro Pletenčukas kovo 6 d.

14 iš 27 sunaikintų laivų buvo gana rimti įvairių tipų laivai, įskaitant didelius desantinius ir raketinius laivus, povandeninį laivą ir patrulinį katerį.

Taip pat šiuo metu mažiausiai 15 Rusijos laivų yra remontuojama. Iš 80 laivų, kuriuos Rusijos Juodosios jūros laivynas turėjo iki plataus masto invazijos, trečdalis jau yra sunaikintas, kartu apgadinta gana daug laivų, pažymėjo Karinio jūrų pajėgų atstovas.

 

Kartu jis pabrėžė, kad Azovo ir Juodosios jūrose vis dar yra gana rimtas pavojus, tačiau priešo laivai daugiausia yra rytinėje Juodosios jūros dalyje. Rusijos laivų įplaukimai į okupuoto Sevastopolio uostus yra minimalūs. Baimindamasi Ukrainos atakų, Rusijos Federacija galvoja apie laivų dislokavimą nepripažintoje Abchazijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(1)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: