„Mes žinom kur jie koncentruoja pajėgas. Ruošiamės kontratakai.“ Tuoj prasidės pragaras. Kas vyksta  ()

Situacija fronte tebėra sudėtinga, bet kontroliuojama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija fronte tebėra sudėtinga, bet kontroliuojama. Ukrainos ginkluotosios pajėgos šiemet planuoja vykdyti kontratakas.

Apie tai teletono eteryje pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sausumos pajėgų vadas Oleksandras Pavliukas.

Šiuo metu rusai daro viską, kad iki Rusijos prezidento rinkimų užimtų kuo daugiau teritorijų, todėl „į šturmą metama viskas, kas įmanoma ir neįmanoma“.

„Daroma viskas, kad iniciatyva būtų perimta. Mūsų užduotis – stabilizuoti fronto liniją, kiek įmanoma sunaikinti priešą, kiek įmanoma pergrupuoti dalinius, kuriems reikia atkūrimo, sukurti smogiamąsias pajėgas ir šiais metais vykdyti kontratakų operacijas. Mes galime tai padaryti. Situacija stabilizuosis“, – sakė Sausumos pajėgų vadas.

Anot jo, „mes žinom kur jie koncentruoja pajėgas“, tai „karštos“ zonos:

● Avdijivka;

● Časiv Jar kryptis;

● Ternos kryptis link Lymano.

 

Sausumos pajėgų vadas pažymėjo, kad šiose vietovėse kasdien vyksta sunkūs mūšiai, tačiau Ukrainos kariai laiko savo pozicijas ir daro priešui maksimalius nuostolius, tai matyti iš kasdienių Ukrainos Ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo pranešimų.

„Manau, kad artimiausiu metu stabilizuosime situaciją ir padarysime viską, kad kariai būtų parengti aktyvesniems veiksmams ir imtųsi iniciatyvos“, – patikino Oleksandras Pavliukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(1)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: