„Jokių nuostolių nebuvo.“ Okupantai nesugebėjo apginti savo laivo (Video)  (1)

Rusų desantinis laivas „Cesar Kunikov“ buvo nuskandintas vasario 14 dieną. Šis 112,5 metrų ilgio laivas turėjo 87 arba 89 žmonių įgulą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandos „Telegram“ kanalas „Fighterbomber“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota Ukrainos karinio jūrinių dronų ataka prieš desantinį laivą „Cesar Kunikov“. Jis buvo nuskandintas vasario 14 dieną, tačiau „Fighterbomber“ džiaugiasi, kad aukų nebuvo ir rusams pavyko gauti „slaptą dokumentaciją ir kai kuriuos ginklus“.

Rusai pasidalino „Cesar Kunikov“ gynybos įrašu:

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
5741 3

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Atvirųjų šaltinių tyrėjai nustatė, kad „Fighterbomber“ yra Rusijos ginkluotųjų pajėgų kapitonas Ilja Tumanovas iš Voronežo. Tai, kad jis yra susijęs su rusų pajėgomis, o ne šiaip atsitiktinis stebėtojas, rodė anksčiau jo skelbta informacija. Akivaizdu, kad apie rusams skausmingus įvykius jis žino anksčiau nei skelbia oficialūs šaltiniai.

„Fighterbomber“ skelbia, kad „Cesar Kunikov“ įgula „visais įmanomais būdais atmušė ataką“ ir pabėgo pripučiamomis valtimis be jokių nuostolių. Jis bando šią Rusijos Juodosios jūros laivyno katastrofą pateikti kaip savotišką pamoką, galimybę daugiau sužinoti apie ukrainiečių vandeninius dronus. Tačiau verta pabrėžti, kad „Cesar Kunikov“ buvo nuskandintas vasario 14 dieną, o jau kovo 5 dieną nuskandintas daug naujesnis ir vertingesnis „Sergej Kotov“.

 

 

Ukrainos karinės jūrų pajėgos netrukus po atakos preliminariai pranešė, kad greičiausiai žuvo didelė dalis „Cesar Kunikov“ įgulos. Iš viso laive buvo 87 žmonių. Tačiau BBC pakalbino buvusį „Cesar Kunikov“ įgulos narį, kuris teigė, kad išsigelbėjo visi įgulos nariai ir laive buvo 89 jūreiviai.

Bet kuriuo atveju, jau vien laivo praradimas rusams yra didžiuliai nuostoliai. Ir sakyti, kad jie kažką sužinojo apie ukrainiečių ginklus ar taktiką, yra beprasmiška, nes rusų laivai dabar elgiasi itin bailiai ir pats „Fighterbomber“ ragino atitraukti laivus nuo Krymo.

(18)
(1)
(17)

Komentarai (1)