„Tūkstančio kirčių taktika.“ Ką sumanė rusai  (1)

Rusija užnugaryje kaupia „didžiausius rezervus“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija užnugaryje kaupia „didžiausius rezervus“, kad galėtų įvykdyti puolimą ir per pusantrų metų nugalėti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

Tai pareiškė Rusijos opozicijos „Novaja gazeta“ karo ekspertas Valerijus Širiajevas, remdamasis savo šaltiniais, interviu žurnalistui Aleksejui Pivovarovui.

Pasak Širiajevo, tokią informaciją jis gavo iš dviejų dabartinių Rusijos kariuomenės vadų, atsakingų už fronto sektorius.

„Vienas sakė: visiškas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pralaimėjimas, jei viskas klostysis taip, kaip yra dabar, galimas per metus. O antrasis – per metus iki pusantrų. Bet jie visi padarė išlygą: jei neįvyks kai kurie politiniai procesai“, – pranešė Širiajevas.

Ekspertas teigė, kad Rusijos pajėgos tikisi per tokį laiką pasiekti kairįjį Dniepro krantą ir „nugalėti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų grupę kairiajame krante“.

Ukraina, jo nuomone, dabar yra sunkioje padėtyje, nes Rusijos Federacija įvairiomis kryptimis „plėšia“ Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervus ir taiko išsekinimo taktiką.

 

„Jums (Ukrainai – Red.) visada trūks laiko, o svarbiausia – jėgų. Tai bendras kariuomenės ir karinio-pramoninio komplekso išsekimas. Tokiomis sąlygomis vyksta lėtas, ne per daug pastebimas karinio organizmo degradavimas. O tai labiau panašu į tai, kai žmogus suserga, pamažu jo sveikata blogėja ir staiga, tam tikroje stadijoje, jam atsinaujina ir smogia visos ligos“, – pasakojo Širiajevas.

„Toks lėtas blogėjimas dar vadinamas tūkstančio kirčių taktika, kai stipresnis priešas neskuba greitai suduoti galingų smūgių, dėl kurių jis netektų daug jėgų ir resursų. Tačiau jis lėtai eikvoja priešo jėgas, kad privestų jį iki karinio išsekimo“, – pridūrė jis, apibūdindamas dabartinę Rusijos Federacijos taktiką.

 

Širiajevo teigimu, jei „Ukrainos karinės pajėgų sekinimas“ tęsis ir toliau, derybos dėl karo veiksmų nutraukimo ir susitarimo „prie kokių linijų sustoti“ yra visiškai įmanomos.

Tačiau jei JAV atblokuos pagalbą ir pateiks „labai didelį kiekį ginklų“, o Ukraina sugebės vykdyti didelio masto mobilizaciją, derybos neįvyks, mano ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(9)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: