„Tai didžiulė klaida.“ Ką padarė armija po Avdijivkos (Video)  (1)

Nuo kovo mėnesio padėtis Avdijivkos kryptimi stabilizuojasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo kovo mėnesio padėtis Avdijivkos kryptimi stabilizuojasi. Kariškiai kalba apie tai, kad sumažėjo ne tik puolimo operacijos, bet ir Rusijos kariuomenės antskrydžiai. Savo ruožtu Informacinio pasipriešinimo grupės karo-politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko teigė, kad priešas padarė didžiulę klaidą po Avdijivkos užėmimo.

„Rusai prarado daug išteklių – tiek žmogiškųjų, tiek techninių. Užėmus Avdijivką, reikėjo padaryti operatyvinę pauzę ir pradėti pergrupavimo bei kovinių pajėgumų atkūrimo procesą, tačiau jie to nepadarė", – pažymėjo karo ekspertas.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
5801 3

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Kovalenko teigimu, šioje fronto dalyje įsibrovėliai turėjo atlikti dvi kovines misijas. Pirmiausia sukurti Avdijivkos saugos buferį. Antra, išnaudoti momentą, kai ukrainiečiams trūks amunicijos ir tada judėti į priekį.

„Kai artilerija iššauna 20-30 šūvių per dieną, galima sakyti, kad jos tiesiog nėra. Taip kovojome ilgai: beveik be artilerijos. Tačiau dabar mūsų situacija keičiasi teigiama linkme, todėl rusai (kurie irgi yra išsekę) priversti mažinti karo veiksmų intensyvumą“, – pažymėjo analitikas.

 

Tačiau iš inercijos įsibrovėliai ir toliau šturmuoja mūsų pozicijas, pridūrė Kovalenko. Jų tiesioginiai taikiniai yra Berdyčiai, Orlivka ir Tonenke. Šių gyvenviečių sąskaita rusų įsibrovėliai iš fronto linijos nori padaryti platų puslankį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(120)
(6)
(114)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: