„Viskas akivaizdžiai matosi. Jie neteko milijonų.“ Ką bando nuslėpti Rusija  ()

Rusai praranda milijonus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

OSINT (Dnipro) tyrėjų „Telegram“ platformoje paskelbti palydoviniai vaizdai patvirtina pastarųjų savaičių Rusijos lėktuvų nuostolius. Jose minimi šeši bombonešiai Su-34, kurie negrįžo į savo gimtuosius aerodromus, praneša interneto svetainė „Defense Express“.

Mažiausiai šeši lėktuvai Su-34 negrįžo į savo aerodromus per paskutines dvi 2024 m. vasario mėn. savaites. Pasak „Defense Express“, tai gali būti patvirtinimas pranešimų iš Ukrainos pusės, kuri kelis kartus pranešė, kad tokie orlaiviai buvo sunaikinti, tačiau, kadangi lėktuvai po numušimo paprastai nukrenta į rusų teritoriją, nuotraukų ar įrašų, patvirtinančių sėkmingas atakas, nebuvo.

Palydovinėse nuotraukose akivaizdžiai matomas Su-34 nebuvimas jų gimtuosiuose aerodromuose turėtų patvirtinti Rusijos pusėje Ukrainos gynėjų kariuomenės įvykdytą sunaikinimą. Internete taip pat pasirodė teiginių, kad dingę Su-34 galėjo būti perkelti į kitus aerodromus, kuriuose rusai stengiasi juos apsaugoti nuo atakų, tačiau pirmasis scenarijus atrodo labiau tikėtinas, nes trūksta nuotraukų, patvirtinančių minėtų Su-34 judėjimą.

 

Spėjama, kad bombonešiai turėjo dingti dėl to, kad buvo numušti vykdydami savo misiją. Rusams tai reiškia milžiniškus finansinius nuostolius – su vienu Su-34 lėktuvu Rusija prarado apie 40 mln. dolerių.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(115)
(2)
(113)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: