„Represijos, sulaikymas, kankinimai ir dingimas. Tai niūri realybė.“ Ko siekia Rusija  ()

Pentagonas skelbia apie rusų planus Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai, kas per pastarąjį dešimtmetį nutiko aneksuotame Kryme, rodo, kaip gyvens ukrainiečiai vadinamojo Rusijos karo prieš Ukrainą „įšaldymo“ atveju, pareiškė JAV gynybos sekretoriaus padėjėja tarptautinio saugumo reikalams Celeste Wallander, sakydama kalbą ESBO Saugumo bendradarbiavimo forumo posėdyje.

„Šiandien norėčiau pakalbėti tema, kuri kartais iškyla pokalbiuose apie Rusijos karą prieš Ukrainą, t. y. kas nutiktų, jei dabar būtų „įšaldytos“ fronto linijos. Akivaizdus atsakymas – būtų pažeistas Ukrainos suverenitetas ir teritorinis vientisumas, kaip ir nebūtų gerbiamos jos tarptautiniu mastu pripažintos sienos. Būtų pakenkta ir JT Chartijai, ir Helsinkio Baigiamajam aktui“, – sakė ji.

Ji priminė, kad per šį laikotarpį Rusija slopino žmogaus teisių įgyvendinimą ir pagrindines teises. Tačiau, pasak jos, tai „tik vienas aspektas“, todėl reikėtų pažvelgti ir toliau – į tai, kas būtų nutikę fronto linijoje.

„Mes iš tikrųjų turime informacijos, leidžiančios suprasti, kaip tas vaizdas būtų atrodęs. Praėjo daugiau nei dešimtmetis nuo tada, kai Rusija neteisėtai įsiveržė į Krymą ir bandė jį aneksuoti. Ir šis dešimtmetis, kai Rusija okupavo Krymą, suteikė mums daug informacijos apie tai, kaip atrodo Ukrainos piliečių, priverstų gyventi Kremliaus valdžioje, gyvenimas. Tai niūri realybė“, – teigė Wallander.

 

Rusijos kolonijiniai veiksmai Krymo gyventojams pateikė griežtą pasirinkimą: būti priverstiems paklusti okupacinei valdžiai, palikti savo namus arba nepaklusti.

„Tiems, kurie pasirinko nesutikti, grėsė represijos, sulaikymas, kankinimai ir dingimas“, – sakė JAV gynybos sekretoriaus padėjėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(6)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: