„Pagal Ženevos konvenciją tai yra labai sunkus nusikaltimas.“ Ką pagavo Ukraina  ()

Ukrainos saugumo tarnyba vienam karo belaisviui pareiškė labai rimtus kaltinimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnyba anksčiau ne kartą Rusijoje teistam Dmitrijui Kurašovui, Rusijos Rytų karinės apygardos 127-osios motorizuotųjų šaulių divizijos šturmo būrio kariui, pareiškė įtarimus Ukrainos karo belaisvio sušaudymu Zaporižios srityje.

„Ukrainos saugumo tarnybos tyrimo ir karinės kontržvalgybos duomenimis, šių metų sausio 6 dieną Kurašovas nušovė ginkluotųjų pajėgų karį, kurį rašistai paėmė į nelaisvę per „mėsos“ šturmą. Jis paleido mažiausiai 3 taiklius šūvius į sugautą ukrainietį“, – rašoma pranešime.

Netrukus Ukrainos kariai kontratakavo ir paėmė Kurašovą bei jo kolegas į nelaisvę.

„Per tardymą kitas nelaisvėje esantis Rusijos karys įskundė Kurašovą, o vėliau Saugumo tarnyba surinko ir kitų neginčijamų įrodymų, kad Rusijos karys yra kaltas dėl į nelaisvę paimto Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kario nužudymo“, – rašo Ukrainos saugumo tarnyba.

 

Kurašovas šiuo metu yra sulaikytas. Atliekamas tyrimas, siekiant nustatyti ir kitus okupanto dalyvavimo karo nusikaltimuose faktus. Nusikaltėliui gresia įkalinimas iki gyvos galvos. Karo belaisvių žudymas yra labai sunkus karo nusikaltimas, tačiau rusai ne kartą buvo nufilmuoti žudantys ukrainiečių karo belaisvius. Apie Ženevos konvenciją nežinantys rusai patys filmavo ne vieną egzekuciją, bet dažnai tokius nusikaltimus užfiksuoja ir dronai.

(71)
(0)
(71)

Komentarai ()

Susijusios žymos: