„Tai bus pavasarį. Ne visi vadai yra pasiruošę.“ Ukraina išdrįso. Kas vyksta  ()

Aukščiausiojoje Radoje bus įregistruotas įstatymo projektas dėl nuteistųjų ir kalinių mobilizacijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-10 „Tai bus pavasarį. Ne visi vadai yra pasiruošę.“ Ukraina išdrįso. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje iš kalinių bus formuojami koviniai būriai. Tai per teletoną pareiškė Ukrainos teisingumo ministras Denysas Maliuska.

Anot jo, kitą savaitę Aukščiausiojoje Radoje bus įregistruotas įstatymo projektas dėl nuteistųjų ir kalinių mobilizacijos.

Ukraina išdrįso. „Manau, kad kitą savaitę įstatymo projektas bus įregistruotas, o kitame Rados posėdyje dėl jo bus balsuojama. Tikiuosi, kad tai bus pavasarį, ne vėliau“, – sakė ministras.

Jis pridūrė, kad Ukrainoje yra tūkstančiai nuteistų ir atliekančių bausmę asmenų, pasiruošusių tapti kariais ir visateisiais gynybos pajėgų nariais.

„Kariškiai prašė iš galimos mobilizacijos pašalinti tuos, kurie pažeidė karinę drausmę ir padarė nusikaltimus eidami karines pareigas. Be to, nenori matyti tų, kurie padarė nusikaltimus valstybei. Todėl tokios kategorijos mobilizuotųjų tarpe tikrai nėra“, – aiškino Maliuska.

 

Kalbėdamas apie šią mobilizacijos idėją, Teisingumo ministerijos vadovas teigė „nesutikęs nė vieno deputato, kuris būtų prieš“.

„Ne visi vadai yra pasiruošę priimti nuteistuosius ir kalinius, tačiau mes jų niekam nepiršime. Greičiausiai tai bus atskiri būriai", – pridūrė ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(3)
(110)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: