„Visos pergalės nublanksta po šio pralaimėjimo.“ Byra visi planai. Kas nutiko  ()

Rusai Kryme neturi pasirinkimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Juodosios jūros laivyno skrydis iš okupuoto Krymo griauna Rusijos Federacijos planus kare prieš Ukrainą. Chaotiškas infrastruktūros kūrimas laivams rytinėje Juodosios jūros dalyje rodo, kad karas Kremliui vystosi ne taip, kaip planuota.

Apie tai rašo „Newsweek“.

„Visos pergalės nublanksta po šio pralaimėjimo“, – teigia JAV karinio jūrų laivyno atsargos viceadmirolas Robertas Murrettas. Jis pažymi, kad nedideli Rusijos kariuomenės pasiekimai sausumoje pastaruoju metu nublanksta prieš pralaimėjimą Juodosios jūros mūšyje.

2014 metais užėmusi Krymą, Rusija tikėjosi panaudoti karinių jūrų pajėgų bazes pusiasalyje, kad sukeltų grėsmę pietų Ukrainai.

Tačiau po keleto sėkmingų Ukrainos pajėgų operacijų prieš priešo laivus Kryme rusai neturėjo kito pasirinkimo, kaip tik perkelti savo laivus į rytinę Juodosios jūros dalį, sakė buvęs Ukrainos karinio jūrų laivyno vado specialusis patarėjas Danielis Rice'as.

 

Murrettas jam pritaria ir priduria, kad Rusijos Federacija yra priversta skubiai plėtoti infrastruktūrą rytinėje Juodosios jūros dalyje, nes jos objektai Kryme, įskaitant bazę Sevastopolyje, yra Ukrainos kariuomenės akiratyje.

Dalis laivyno buvo perkelta į Novorosijską, toliau nuo Ukrainos krantų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(571)
(14)
(557)

Komentarai ()

Susijusios žymos: