Laikas senka. Grėsmingas įspėjimas Ukrainai  ()

Ekspertai pateikia nerimą keliančią prognozę apie padėtį fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karnegio fondo karo ekspertė Dara Massicot išnagrinėjo dabartinę padėtį Ukrainos fronte ir prognozavo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali patirti blogų pasekmių.

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms kritiškai reikia skubios Vakarų pagalbos, kad būtų išvengta blogos padėties fronte prieš gerai aprūpintą Rusiją.

Tai karo ekspertė pareiškė interviu „Foreign Affairs“.

Pasak jos, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms trūksta laiko gauti reikiamą kiekį amunicijos ir karinės įrangos. Tuo pat metu Rusija maksimaliai mobilizavo savo ekonomiką, paleidžia senos technikos atsargas ir kuria amunicijos atsargas.

Massicot pabrėžė, kad Rusija nėra susilpnėjusi, kaip dažnai sakoma Vakaruose. Ji tebėra pavojinga ir ją sudaro mobilizuoti žmonės, turintys skirtingą pasirengimo lygį. Tai rodo 2024 m. žiemos pabaigoje prasidėję puolamieji veiksmai visame fronte, kurie, ekspertės prognozėmis, užsitęs iki šios vasaros.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai. Aukščiausios klasės lazeriniai DLP vaizdo projektoriai (Video, „JMGO N1 Ultra 4K“, „JMGO N1 Pro 1080P“, „JMGO N1 1080P“)
5410

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-03-11!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

Net trys modeliai skirtingiems poreikiams

Išsamiau

„Be didesnės Vakarų karinės pagalbos ir rimtų pokyčių Kyjivo strategijoje Ukrainos padėtis mūšio lauke toliau blogės, kol pasieks kritinį tašką, galbūt iki šios vasaros“, – sakė ekspertė.

Dara Masikot įsitikinusi, kad Rusija turi pakankamai žmogiškųjų išteklių ir pajėgų ilgam karui. Tuo pat metu Ukrainai trūksta karių, kurių ji negali papildyti. D. Massicot taip pat prognozavo, kur rusai gali aktyviau veikti toliau, jei Vakarų sąjungininkai nesuteiks reikiamos pagalbos.

 

Jos nuomone, okupacinė kariuomenė gali pasistūmėti iki Pokrovsko Donecko srityje, grasins Kramatorskui ir Slavianskui. Taip pat gali būti padidintas spaudimas Zaporižios srityje ir kovos Orechove. Ten reljefas lygus, todėl rusams gali būti lengviau kovoti.

„Ilgalaikis Rusijos kariuomenės silpnumas neturės reikšmės, jei šiais metais Ukraina nebus paremta. Jei Vakarai, ypač JAV, nenori, kad fronto linija Ukrainoje ir toliau lankstytųsi ar lūžtų, jie turi skubiai patvirtinti pagalbą. O jei Kyjivas nori tęsti pastangas, jis turės priimti sunkius sprendimus, kaip sukurti daugiau darbo jėgos. Laikas bėga“, – apibendrino savo nerimą keliančią prognozę ekspertė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: